De ce ar trebui ca femeile să se masturbeze mai des

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile masturbării la femei FOTO Shutterstock
Beneficiile masturbării la femei FOTO Shutterstock

Deşi încă mai sunt femei care cred că este o treabă pur masculină, majoritatea dintre acestea apelează la masturbare pentru a se satisface. Într-un text pentru Huffington Post, Alex Fine explică de ce, de fapt, masturbarea este foarte bună pentru femei şi ar trebui ca aceasta să nu mai fie un subiect tabu.

„În loc să investeşti banii în săli de fitness cu preţuri exorbitante, de ce nu îţi acorzi 30 de minute pe săptămână pentru câte o sesiune de masturbare?”, se întreabă fondatoarea produselor DAME, Alex Fine, pe blogul ei găzduit de Huffington Post.

Deşi la începutul secolului 18 masturbarea nu era o practică stigmatizată, acest lucru s-a schimbat odată cu trecere timpului, iar astăzi este un subiect tabu, prezentat uneori chiar ca o boală psihică. De asemenea, se pare că mentalitatea societăţii în următorii 300 de ani s-ar încadra în acelaşi trend, anxietatea iraţională privind masturbarea fiind pe o pantă ascendentă.

De fapt, masturbarea are mai multe beneficii, atât fizice, cât şi psihice. Pe lângă orgasmul obţinut, Fine mai evidenţiază câteva efecte ale masturbării, îndemnând femeile să recurgă fără temeri la această metodă de autosatisfacere.

Masturbarea te ajută să te cunoşti mai bine

Masturbarea poate fi o modalitate prin care să te descoperi, accepţi şi să-ţi înţelegi mintea şi trupul. Este o cale prin care prin care te conectezi cu tine însăţi. „În această societate care se mişcă pe repede înainte, uităm să ne retragem puţin, să ne oferim momente de respiro, să stăm singure şi să ne ascultăm corpul. Masturbarea este asemănătoare meditaţiei, ne permite să ne sincronizăm cu ritmul trupurilor noastre, să identificăm punctele sensibile la tensiune, durere şi dorinţă.”, spune Alex Fine. De asemenea, se pare că masturbarea este în strânsă legătură cu încrederea în sine a femeilor. 

Masturbarea are beneficii pentru corp

Procesul de auto satisfacerea are un efect pozitiv asupra sănătăţii cardiovasculare şi, conform unui studiu, poate chiar să scadă riscul apariţiei diabetului de tip 2. O altă problemă pe care masturbarea o contracarează cu succes este insomnia şi asta datorită hormonilor care se eliberează în timpul actului, dar şi pentru că se elimină tensiunea acumulată în timpul zilei.

Masturbarea este bună pentru psihic

Masturbarea poate reduce nivelul de stres şi să îmbunătăţească starea generală. Fiecare persoană are propriile metode prin care îşi asigură satisfacţia sexuală, dar indiferent de modul în care acţionează, un lucru este valabil pentru toată lumea. Trebuie să fii cu mintea acolo. Astfel, masturbarea ajută la detaşarea de toate gândurile negative, de grijile cotidiene sau de altă mărunţişuri care, adunate, induc o stare de agitaţie şi stres cu care nu este bine să să adormi.

Masturbarea poate ajuta la îmbunătăţirea vieţii sexuale

Cu cât o femeie se cunoaşte mai bine, cu atât mai bine o va cunoaşte şi bărbatul căruia i se dedică. De altfel, masturbarea în faţa partenerului nu este doar o metodă de a condimenta viaţa sexuală, dar şi de a-i arăta partenerului ce îţi provoacă plăcere. 

Concluzia este că masturbarea ajută femeile să se concentreze asupra lor şi totodată să descopere mai multe despre propria lor sexualitate. „În scurt timp veţi constata că dormiţi mai bine, sunteţi mai puţin stresate şi mai pline de încredere. Toate astea, pentru puţin timp pe care îl acordaţi celor mai importante persoane din vieţile voastre: voi înşivă.”, concluzionează Alex Fine.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite