Topul celor mai erogene zone ale corpului, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Rezultatele unui studiu desfăşurat pe două continente au dezvăluit că bărbaţii au aproape la fel de multe zone erogene ca femeile, dar şi care sunt părţile trupului care generează cele mai intense senzaţii în cazul ambelor sexe.

O echipă de cercetători, formată din specialiştii care activează în cadrul a două universităţi din Marea Britanie şi una din Africa de Sud, a realizat un studiu, citat de „The Guardian“, care analizează magnitudinea senzaţiilor erotice generate de diverse părţi ale corpului. 

În formularea ipotezelor, oamenii de ştiinţă au luat în calcul nu mai puţin de 41 de zone ale corpului asociate cu atractivitatea sexuală şi au descoperit că bărbaţii deţin aproape la fel de multe „puncte generatoare de plăcere“ ca şi publicul feminin.

„Mulţi consideră că femeile au mai multe zone erogene, pe când în corpul masculin ar exista una singură. De fapt, ambele sexe sunt egale la acest capitol, existând, poate, doar un mic avantaj pentru femei“, explică Oliver Turnbull, profesor la Universitatea din Bangor.

Mai mult, în urma răspunsurilor primite de la cei 800 de subiecţi implicaţi în cercetare, specialiştii au declarat că laba piciorului este cea mai puţin atractivă zonă a trupului. Acest rezultat pare să contrazică teoriile expuse anterior de psihologul Vilayanur Ramachandran care susţinea că regiunile din creier ce controlează picioarele ar fi aşezate lângă cele asociate cu organele genitale, de unde şi o legătură care ar fi explicat fetişul pentru degetele de la picioare.  

Un alt aspect surprinzător pe care experţii l-au remarcat a fost legat de similitudinea răspunsurilor pe care subiecţii le-au oferit, indiferent de vârstă, naţionalitate şi orientare sexuală. Atât publicul femin, cât şi cel masculin, a manifestat aceleaşi preferinţe erotice. Astfel, după plasarea în topul listei a organelor sexuale a urmat, în ordine descrescătoare, buzele, ceafa, sfârcurile, şoldurile şi coapsele.

„În urma analizei am constatat că oamenii de pe două continente au identificat aceleaşi zone erogene, indiferent de culoare, vârstă, clasă sau orientare sexuală. Acest lucru sugerează că senzaţiile erotice generate de diferite părţi ale corpului nu sunt dictate de cultură sau experienţe“, a explicat profesorul Turnbull.

În urma colectării şi centralizării datelor, experţii au elaborat şi un clasament al zonelor erotice pentru fiecare sex în parte, pe lângă organele genitale. Astfel, în cazul femeilor, buzele au fost considerate cea mai sexy parte a corpului, urmate fiind de ceafă, sfârcuri, sâni, coapse, şolduri, ultimul loc fiind ocupat de laba piciorului

Conform studiului, punctele erotice masculine sunt, pe lângă zona genitală: buzele, ceafa, sfârcurile, şoldurile, interiorul coapselor, buricul şi interiorul antebraţului.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite