„Speed dating”: de ce aleg femeile de două ori mai greu ca bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile preferă să fie sigure în momentul alegerii partenerilor. FOTO: Reuters
Femeile preferă să fie sigure în momentul alegerii partenerilor. FOTO: Reuters

Femeile care participă la întâlnirile rapide aleg de două ori mai greu ca bărbaţii în momentele în care sunt puse să se pronunţe privind persoanele pe care doresc să le revadă şi cu alte ocazii, potrivit unui studiu recent al unei echipe de cercetători din Marea Britanie.

Un studiu recent în ceea ce priveşte întâlnirile rapide a ajuns la concluzia că dacă bărbaţii şi femeile participă fiecare la 20 de întâlniri diferite, bărbaţii tind să aleagă revederea cu cinci din femeile cunoscute, în timp ce femeile vor opta doar pentru revederea cu doi parteneri.

Studiul a fost realizat de economiştii Michele Belot de la Universitatea din Edinburgh şi Marco Francesconi de la Universitatea din Essex, cei doi adunând date de la 84 de evenimente dedicate întâlnirilor, la care au participat peste 3.600 de persoane din Marea Britanie.

Economiştii au evitat să se pronunţe asupra chestiunii legate de comportamentul bărbaţilor, aceştia fiind mult mai agitaţi în momentul întâlnirilor. De asemenea, Belot a afirmat că femeile sunt cele care aleg să-şi asume mai puţine riscuri.

„Noi ştim că, dintr-o serie întreagă de comportamente, femeile tind să nu îşi asume mai multe riscuri”, a punctat profesorul de la Universitatea din Edinburgh.

„Alegerile  se referă şi la faptul că greşelile făcute de femei sunt mult mai costisitoare pentru acestea faţă de cazul bărbaţilor, cauza fiind dată de posibilele sarcini. Aşadar, este evident că dacă faci o greşeală în momentul în care alegi bărbatul nepotrivit şi începi o relaţie cu acesta, există riscul unei de sarcini de nouă luni. Pentru bărbaţi, costurile sunt mai mici”, a precizat Belot.

Alte lucrări academice înaintează ideea că bărbaţii ale o implicare redusă şi urmăresc „relaţiile pe termen scurt”, astfel încât să poată întâlni cât mai multe persoane.  

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite