Sex după 70 de ani: O treime dintre seniori, activă sexual de peste două ori pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime dintre persoanele peste 70 de ani este activă sexual şi are cel puţin două contacte sexuale pe lună, arată cele mai recente studii.

Mai exact, o jumătate dintre bărbaţii chestionaţi şi circa o treime dintre femeile de peste 70 de ani chestionate au spus că sunt activi sexual, o treime dintre seniori spunând că fac sex de două sau de mai multe ori pe lună. Circa două treimi dintre bărbaţi şi peste jumătate dintre femei au declarat că contactele sexuale sunt esenţiale pentru menţinerea unei relaţii pe termen lung, şi că a fi activi sexual e benefic atât fizic, cât şi psihologic, arată datele citate de Theconversation.com.

Problemele sexuale nu lipsesc la oamenii de peste 70 de ani. O treime dintre femeile active sexual spun că au probleme în a fi excitate sau a ajunge la orgasm. Pentru bărbaţi, cea mai frecventă problemă, raportată de peste 40% dintre ei, e reprezentată de obţinerea şi menţinerea unei erecţii. În general, problemele cronice de sănătate afectează în mai mare măsură viaţa sexuală a bărbaţilor decât pe cea a femeilor.

Studiul a mai arătat că bărbaţii de peste 70 de ani sunt mai îngrijoraţi în legătură cu viaţa lor sexuală decât femeile. Acestea sunt, însă, din ce în ce mai puţin nesatisfăcute de viaţa lor sexuală odată cu înaintarea în vârstă.

Seniorii nu sunt feriţi nici de probleme de sănătate când vine vorba de sex. Tot mai multe studii arată o creştere a incidenţei bolilor cu transmitere sexuaşă în rândul persoanelor trecute de prima tinereşe, de la o creştere de 11% a negilor genitali la bărbaţii de peste 45 de ani, până la un avans şocant de peste 500% al cazurilor de sifilis în rândul femeilor de peste 65 de ani.

Bărbaţii heterosexuali sunt principalele victime ale majorităţii bolilor cu transmitere sexuală. Excepţie fac gonoreea şi sifilisul, care se întâlnesc cel mai des în rândul femeilor heterosexuale şi în rândul bărbaţilor homosexuali trecuţi de prima tinereşe.

Drept urmare, unele campanii publicitare de conştientizare sunt adresate, în prezent, cuplurilor mai în vârstă.

Studiile mai arată că tot mai mulţi seniori îşi găsesc acum partenerii pe internet. Mai exact, 38% dintre persoanele între 50 şi 59 de ani şi 37% dintre cele între 60 şi 69 de ani şi-au întâlnit partenerii online.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri