Secretele masturbării feminine: lucruri mai puţin ştiute despre cum ajung femeile la orgasm singure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile tind să fie mult mai delicate decât bărbaţii atunci când se masturbează. FOTO Arhivă Adevărul
Femeile tind să fie mult mai delicate decât bărbaţii atunci când se masturbează. FOTO Arhivă Adevărul

„Reţeta” masturbării este destul de simplă la prima vedere în cazul femeilor, însă sesiunile solo de autosatisfacere necesită mai mult decât lubrifiantul şi jucăria sexuală potrivită.

Femeile, spre deosebire de bărbaţi, au nevoie de mult mai mult pentru a ajunge la orgasm decât bărbaţii. Iată care sunt cele mai importante lucruri ţinute după „perdea” despre masturbarea feminină:

1. Se descurcă mai bine singură

În medie, bărbaţii au orgasm mult mai repede decât femeile. „De regulă durează cam 15-20 de minute de preludiu pentru ca terminaţiile nervoase ale femeii să fie stimulate, iar sângele să circule spre organele genitale”, spune Sadie Allison, autoarea cărţii „The Mystery of the Undercover Clitoris: Orgasmic Fingertip Touching Every Woman Craves” (n.r. – Misterul clitorisului sub acoperire: atingerea orgasmică la care tânjeşte orice femeie). De fapt, femeile se pot descurca mult mai bine singure, fără participarea bărbaţilor, când vine vorba de autosatisfacere. „Multe femei singure pot ajunge la orgasm în două-trei minute, în timp ce partenerul le poate provoca un orgasm după cel puţin zece minute”, spune sexoloaga Carlyle Jansen pentru „Men's Health”.

2. Nu se masturbează foarte des

În cazul bărbaţilor, care se trezesc dis de dimineaţă cu o erecţie de toată frumuseţea, masturbarea este o activitate aproape nelipsită din ritualul zilnic. Potrivit unei cercetări, 25% din bărbaţi se masturbează de trei ori pe săptămână, în timp ce 55% au mărturisit că recurg la autosatisfacere cel puţin o dată pe lună. Pe de altă parte, doar 10% din femei au recunoscut că se masturbează de trei ori pe săptămână, iar 38% din ele se masturbează mai rar de o dată pe lună.

3. Se pregăteşte diferit

„Bărbaţii se pot masturba şi în baia unei benzinării, însă pentru o femeie, mediul este totul. Poate foloseşte un lubrifiant special, poate aprinde şi nişte lumânări. Multe femei renunţă imediat dacă sunt distrase”, mai spune sexoloaga. 

4. Atingerile ei sunt mai delicate

Gesturile şi atingerile bărbaţilor din timpul masturbării sunt ferme, degetele încoradte, iar mişcările mecanice. Femeile, pe de altă parte, tind să fie mult mai delicate în timpul autosatisfacerii. În clitoris se găsesc de două ori mai multe terminaţii nervoase decât în capul penisului, aşa că este foarte sensibil chiar şi la cele mai gentile atingeri.

5. Îşi explorează întregul trup

În timp ce în cazul bărbaţilor atenţia se concentrează doar asupra penisului, femeile îşi folosesc întregul corp în timpul masturbării. „Femeile tind să stimuleze mai multe puncte, precum gâtul, sânii, braţele sau labiile” explică Jensen.

6. Nu doar orgasmul contează

Când un bărbat se masturbează, scopul este ejacularea, însă pentru femei acest aspect nu este la feld e important. „Multe femei se bucură de ce simt înainte de orgasm. Contează foarte tare atenţia pe care ţi-o acorzi”, spune Sadie Allison.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite