Scandal în jurul înfiinţării primei şcoli pentru copii homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala ar urma să găzduiască elevi cu vârsta de 13 ani şi mai mari care au probleme în cadrul actualelor instituţii educaţionale din cauza orientării lor sexuale. FOTO autostraddle.com
Şcoala ar urma să găzduiască elevi cu vârsta de 13 ani şi mai mari care au probleme în cadrul actualelor instituţii educaţionale din cauza orientării lor sexuale. FOTO autostraddle.com

Un grup de apărare a drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale din Marea Britanie, intitulată Youth North West, asociaţie LGBT susţinută din fonduri publice, are în plan construirea primei şcoli pentru copii care fac parte din comunitatea gay, lesbiană, bisexuală şi transgender.

Asociaţia Youth North West militează pentru înfiinţarea acestei şcoli dedicate copiilor cu o altă orientare sexuală decât cea heterosexuală în dorinţa de a-i proteja de hărţuirea celorlalţi elevi şi chiar a profesorilor. Şcoala ar urma să găzduiască elevi cu vârsta de 13 ani şi mai mari care au probleme în cadrul actualelor instituţii educaţionale din cauza orientării lor sexuale. Iniţiativa Youth North West a iscat scandal în Regat, militantul pentru drepturile persoanelor gay, Peter Tatchell, avertizând că proiectul organizaţiei nu va face decât să ducă la segregare şi la izolare, la formarea unui ghetou.

„Temporar se poate dovedi o soluţie bună pentru tinerii vulnerabili care suferă din cauza orientării lor sexuale, dar pe termen lung nu este o idee bună. Aceşti copii nu trebui scoşi din şcoli pentru ca hărţuirea să înceteze, adevărata soluţie stă în educarea acelor copii care nu înţeleg persoanele gay şi nu le pot acepta“, a precizat Peter Tatchell pentru publicaţia Daily Mail.

Pe de altă parte, reprezentanta organizaţiei Youth North West, Amelia Lee, a declarat că s-a realizat un sondaj în rândul copiilor gay din şcoli şi s-a ajuns la concluzia că profesorii nu îi susţin şi că de cele mai multe ori preferă să închidă ochii atunci când observă că sunt hrăţuiţi. Pe de altă parte, profesorii care încearcă să facă faţă problemelor de această natură, nu înregistrează niciun fel de succes. Reprezentantul unui alt grup care militează pentru drepturile omului, asociaţia Stonewall, a precizat că în urma experienţei căpătate lucrând cu peste 12.000 de şcoli s-a dovedit că este posibil să se creeze medii sigure în care toţi copiii să se poată exprima liber şi fără teamă.

În acest timp, Youth North West foloseşte suma de 63.000 de lire sterline acordată de la stat pentru a realiza un studiu de fezabilitate în vederea înfiinţării unei şcoli pentru elevi gay în cadrul Centrului LGBT Joyce Layland din Manchester. O sursă din apropierea Secretarului de Stat pe Educaţie, Nicky Morgan, a declarat pentru Daily Mail că este puţin probabil ca Ministerul Educaţiei să aprobe funcţionarea unei astfel de şcoli, că aceşti copii ar trebui să meargă în continuare la şcolile normale, dar că instituţiile ar trebui să fie pregătite pentru a se confrunta cu hărţuirea persoanelor LGBT.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite