Regula de 3 minute, recomandată de un psiholog, pe care toţi părinţii ar trebui să o aplice cu copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este foarte important la fiecare întâlnire cu copilul să îi acordaţi 3 minute în care să vă povestească ce a făcut de-a lungul zilei
Este foarte important la fiecare întâlnire cu copilul să îi acordaţi 3 minute în care să vă povestească ce a făcut de-a lungul zilei

Cât timp petreceţi cu copilul după muncă? Din punct de vedere tehnic, avem nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a găti cina pentru ei, aproximativ 15 minute pentru a citi o carte şi doar o clipă pentru a-i săruta de noapte bună. Cu toate acestea, potrivit experţilor, între aceste perioade există 3 minute care pot fi cele mai importante ale zilei.

Psihologul Nataliya Sirotich a explicat regula de 3 minute şi, potrivit ei, dacă urmaţi această regulă, veţi avea parte de încrederea copilului dumneavoastră chiar şi atunci când sunt adolescenţi.

Regula de 3 minute

Această regulă spune că trebuie să vă întâlniţi în fiecare zi copilul ca şi când nu v-aţi mai fi văzut de mult timp (chiar dacă nu v-aţi văzut timp de 5 minute cât timp aţi fost la magazin). Este important să coborâţi la nivelul ochilor copilului şi să petreceţi 3 minute îmbrăţişându-l şi întrebându-l ce s-a întâmplat cât timp ce aţi fost plecat. Urmaţi această regulă atunci când vă luaţi copilul de la grădiniţă, şcoală sau când vă întoarceţi acasă de la serviciu.

De ce este necesar

Potrivit psihologului, în primele minute după ce vă veţi vedea copilul, acesta vă va spune toate informaţiile pe care şi le poate aminti.

Consecinţele ignorării regulii de 3 minute pot varia, în funcţie de caracterul copilului. Cineva care nu are şansa de a spune totul părinţilor atunci când poate,  nu va vorbi despre lucruri foarte importante şi, de-a lungul timpului, unele fapte nu vor părea suficient de importante pentru a fi discutate. În acest caz, părinţii ar putea fi privaţi de multe aspecte foarte importante din viaţa copiilor lor.

Alţi copii vor continua să vorbească toată seara, reamintindu-şi lucruri noi de fiecare dată şi, în cele din urmă, vor avea o poveste completă. Părinţii unui astfel de copil riscă să nu audă prea multe lucruri, deoarece, pentru ei, un copil vorbăreţ va deveni în cele din urmă zgomot de fundal.

Recomandări suplimentare

Este important să reţineţi că regula de 3 minute nu înseamnă că ar trebui să vă petreceţi doar 3 minute pe zi cu copilul. Aceasta înseamnă doar că trebuie să petreceţi 3 minute cu copilul imediat după ce le-aţi întâlnit, pentru a vă asigura că auziţi tot ce este important pentru copil să vă împărtăşească.

De asemenea, pentru a ajunge la un nivel de înţelegere completă cu copilul dumneavoastră, puteţi urma aceste recomandări de la psihologi:

Petreceţi în fiecare zi timp făcând ceva de care sunteţi interesaţi împreună

Faceţi copiii să înţeleagă că îi auziţi. De exemplu, puteţi să repetaţi informaţiile pe care le-aţi auzit de la ei pentru a vă asigura că aţi înţeles totul corect.

Nu afişaţi un entuziasm fals.

Întoarceţi-vă la conversaţii un pic mai târziu şi spuneţi-le că vă amintiţi despre ce aţi vorbit.

Evitaţi discuţiile în contradictoriu lungi şi inutile, chiar dacă acestea sunt despre ceva care este evident pentru dumneavoastră.  Spuneţi-i copilului doar: „OK, înţeleg că nu eşti de acord cu mine“.

Sursa: BrightSide

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite