Reacţia impresionantă a unor copii atunci când li se oferă dulciuri, în timp ce prietenii lor nu primesc nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experimentele au demonstrat că unii copii dau dovada de spirit de sacrificiu încă de la vârsta de 8 ani/FOTO www.webmd.com
Experimentele au demonstrat că unii copii dau dovada de spirit de sacrificiu încă de la vârsta de 8 ani/FOTO www.webmd.com

O cercetare realizată de Universitatea Harvard arată că mediul în care cresc copiii, cultura din care fac parte, îi poate determina pe micuţi să fie corecţi, oneşti şi chiar să dea dovadă de spirit de sacrificiu.

Studiul a înercat să explice cum se dezvoltă la oameni simţul dreptăţii, al corectitudinii, analizând reacţia mai multor copii, din mai multe ţări, scrie Business Insider.

Cercetătorii au conceput un joc special. Astfel, ei au observat că toţi copiii, indiferent de ţară în care cresc, au refuzat o ofertă care îi dezavantaja. Totodată, copiii din Canada, Uganda şi Statele Unite au avut o reacţie neaşteptată, care i-a impresionat pe cercetători: ei au refuzat de asemenea o propunere care era în defavoarea altor copii.

În cadrul jocului, echipe formate din câte doi copii erau puse la o masă specială. Masă avea două platforme care erau acţionate de manete, fiecare copil putând maneva platforma din faţa lui. Bomboanele era puse pe una dintre cele două platforme, astfel încât să o poată luă doar unul dintre copii. Uneori, pe o platforma era pusă o singură bombpană, iar pe alta erau puse mai multe.

Acţionând manetele, fiecare copil putea primi dulciurile de pe platforma din faţa lui. Dacă nu li se părea corectă distribuirea bomboanelor, copiii puteau trage o altă manetă, pentru a refuza oferta, iar astfel nimeni nu avea să primească dulciurile.

Cercetătorii au observat astfel că unii copiii încep să refuze oferte incorecte încă de la vârsta de 8 ani. Peter Blake, profesor de psihologie la Universitatea Boston, se declară surprins de această reacţie, care arată că spiritul de sacrificiu poate să apară de la vârste foarte fragede.

Întrebaţi de ce au refuzat să primească acele dulciuri, copiii au spus că nu era corect, deoarece alţi copii nu ar fi primit nimic dacă ei acceptau bomboana. Spiritul de sacrificiu a fost observat la copiii din Statele Unite, Canada şi Uganda.

Teste similare au fost făcute şi în India, Mexic, Peru şi Senegal, dar aici copiii refuzau doar ofertele care le erau lor defavorabile.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite