Poziţii sexuale pe care femeile le urăsc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când fac dragoste în poziţia „femeia deasupra“, reprezentantele sexului frumos se gândesc mai mult ca de obicei la modul în care arată. FOTO Arhiva Adevărul
Când fac dragoste în poziţia „femeia deasupra“, reprezentantele sexului frumos se gândesc mai mult ca de obicei la modul în care arată. FOTO Arhiva Adevărul

Printre pozitiile sexuale pe care le urasc femeile se numără „doggy style”, pozitia 69 şi aşa-zisa „văcăriţă inversată”, după cum arată un studiu realizat de publicaţia Women's Health. Potrivit acestuia, multe poziţii sexuale apreciate de bărbaţi şi considerate deja clasice sunt, de fapt, detestate de femei.

La studiu au participat 1.200 de femei, iar printre poziţiile sexuale detestate s-au numărat binecunoscutele „69”şi  „doggy style”. Publicaţia Men's Health a vorbit cu doi experţi, care explică de ce femeile nu apreciază deloc aceste poziţii erotice preferate de bărbaţi.

Poziţii sexuale pe care femeile le urăsc: Doggy Style

Mulţi bărbaţi apreciază poziţia pe la spate (doggy style), pentru că permite o penetrare foarte profundă, dar şi o „privelişte” foarte excitantă pentru bărbaţi asupra posteriorului feminin. Însă, din cauza penetrării foarte profunde, pentru femeie contactul poate fi dureros, penisul ajungând să atingă sau chiar să rănească cervixul, explică Sara Gottfried, medic ginecolog.

Mai există o explicaţie, de această dată de natură psihologică: această poziţie nu permite o intimitate între parteneri, ci doar o partidă mai „dură“ de sex. Dacă pentru un bărbat poziţia este incitantă, pentru femeie poate fi inconfortabilă, având în vedere că trebuie să stea nemişcată în patru labe şi să admire patul sau podeaua. Prin urmare, nu e foarte excitant, pentru că femeile preferă de obicei să îşi privească partenerul în timpul actului sexual.

Rebecca Rosenblat, terapeut sexual, îi sfătuieşte pe bărbaţi să folosească mişcări mai scurte, nu foarte rapide şi profunde, dacă vor ca şi partenera lor să adore această poziţie. De asemenea, mângâierile le pot stimula pe femei şi vor aduce un plus de intimitate, de comunicare.

Poziţii sexuale pe care femeile le urăsc: „femeia deasupra” le complexează

Când fac dragoste în această poziţie, femeile se gândesc mai mult ca de obicei la modul în care arată. Chiar dacă au o siluetă perfectă, ele nu se pot abţine să se gândească dacă sânii lor sau abdomenul arată bine, dacă nu cumva este vreun detaliu inestetic, care să fie văzut de partener. Experţii îi sfătuiesc pe bărbaţi să schimbe această poziţie cu alta, numită „furca” („umeri-craci” - foto dreapta), astfel încât femeia să stea pe spate, cu piciorul drept ridicat.

pozitii sexuale pe care le urasc femeile
pozitii sexuale pe care le urasc femeile

Poziţii sexuale pe care femeile le urăsc:  Reverse Cowgirl (văcăriţa inversată)

pozitii sexuale pe care le urasc femeile
pozitii sexuale pe care le urasc femeile

Deşi poziţia sexuală „Reverse Cowgirl” (văcăriţa inversată - foto dreapta) pare foarte sexy, din punct de vedere anatomic penetrarea este mai dificilă şi mai riscantă. Pentru femeie poate fi foarte inconfortabil, iar pentru bărbat chiar riscant, pentru că penisul se va îndoi într-o poziţie nefirească, riscând să se rupă. De cele mai multe ori, femeile nu pot avea orgasm în această poziţie, spune medicul Jen Landa. Dacă bărbatul vrea neapărat o poziţie pe la spatele partenerei, este mai bine să aleagă clasicul doggy style, care este mai sigură din acest punct de vedere.

Poziţii sexuale pe care femeile le urăsc: misionarul

Deşi este folosită de foarte multe cupluri, pentru femeie această poziţie nu favorizează stimularea zonelor erogene. Problema apare mai ales în cazul în care partenerul are un penis mai mic, spune Landa. Soluţia este destul de simplă. Bărbatul ar trebui să îndoaie picioarele partenerei la 45 de grade, astfel încât ea să aibă şoldurile ridicate. Trupul partenerului va fi la o distanţă mai mare, iar penetrarea va fi mai profundă, clitorisul va fi de asemenea stimulat, astfel încât vor creşte şansele ca femeia să aibă orgasm în această poziţie.

Poziţii sexuale pe care femeile le urăsc: 69

Rezultatele studiului arată că această poziţie nu este dorită de femei dintr-un motiv foarte simplu: ele nu se pot concentra pe plăcerea pe care o simt dacă trebuie să ofere la rândul lor plăcere, în acelaşi timp. Iar la femei orgasmul este determinat mai ales de starea de spirit. Prin urmare, dacă nu se poate relaxa în timpul partidei de sex oral, femeia nu se va simţi bine, fiind mereu preocupată de ce trebuie să facă pentru plăcerea partenerului. Iată de ce 69 este una dintre poziţiile sexuale pe care femeile le urăsc.

Soluţia propusă de experţi: partenerii ar trebuie să ofere şi să primească sex oral pe rând, nu în acelaşi timp.  Astfel, fiecare se va putea relaxa, ca să savureze din plin aceste momente de plăcere intensă, fără să îşi facă griji pentru alte lucruri.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite