O nouă metodă de terapie pentru cupluri: cum ajută asamblarea mobilei de la IKEA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramani Durvasula, o femeie psiholog din Santa Monica, California, a descoperit o nouă metodă de a trata problemele de cuplu. Femeia îşi pune pacienţii să asambleze împreuna mobilă de la IKEA, considerând că această activitate este o metaforă pentru lucrurile pe care două persoane trebuie să le facă într-o relaţie.

Psihologul american Ramani Durvasula îşi pune pacienţii să asambleze împreuna mobilă de la IKEA, considerând că această activitate este o metaforă pentru lucrurile pe care două persoane trebuie să le facă într-o relaţie. 

„Într-un cuplu trebuie să avem o bună comunicare, colaborare şi respect, însă este destul de greu să transpunem toate acestea într-o activitate de realizat în doi. Asamblarea mobilei îi ajută să depăşească anumite obstacole şi să devină mai buni ascultători, să comunice mai bine şi să îi acorde mai multă atenţie partenerului‟, crede Durvasula.

În timpul neobişnuitei terapii, psihologul nu îşi supraveghează pacienţii, pentru ca lucrurile să decurgă natural. În schimb, aceştia trebuie să evite să se enerveze sau să îşi dea comenzi unul celuilalt. „Trebuie să lucreze împreună, să comunice eficient şi să se asculte cu adevărat”, a mai declarat specialista, potrivit „Business Insider‟.

Găseşte-ţi jumătatea pe Prima Love! 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite