Motivele pentru care rămânem alături de partenerii infideli: „oamenii fac lucruri idioate din motive şi mai idioate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teama că nu mai există cineva mai bun decât partenerul infidel este printre cele mai frecvente motive pentru care femeile aleg să ierte greşelile acestuia. FOTO Arhivă Adevărul
Teama că nu mai există cineva mai bun decât partenerul infidel este printre cele mai frecvente motive pentru care femeile aleg să ierte greşelile acestuia. FOTO Arhivă Adevărul

Orice persoană înşelată care a ales să treacă peste infidelitatea partenerului poate fi supusă unor judecăţi destul de tranşante din exterior. „Nu aş ierta sub nicio formă o persoană care m-ar înşela”, ar spune unii, când, de fapt, nimeni nu ştie cum ar reacţiona dacă ar fi pus în faţa faptului împlinit.

Publicaţia americană „Huffington Post” a făcut o selecţie a răspunsurilor date de utilizatorii „Reddit.com” la sondajul cu tema „De ce i-ai dat partenerului infidel o a doua şansă?”. Iată care sunt nouă dintre motivele pentru care persoane care au suferit din cauza trădării în dragoste au ales să meargă mai departe alături de partenerul de viaţă:

1. Nu a crezut că se va descurca singură

„După primele dăţi în care m-a înşelat am rămas cu el pentru că nu credeam că m-aş putea descurca singură. Ultima dată, însă, l-am părăsit pentru că am realizat că meritam mai mult decât firimiturile pe care mi le oferea. I-am arătat fiicei mele că nu este normal să accepti asemenea lucruri din partea unui bărbat, iar fiului meu că nu este acceptabil să te porţi aşa cu o femeie”.

2. Nu a crezut că va găsi un bărbat mai bun

„Dacă m-ar întreba cineva aş spune că eram pur şi simplu tânără şi proastă. Adevărul este că-mi era frică. Mă gândeam că nimeni nu mă va mai iubi vreodată (el a fost primul pentru mine) şi că nu există cineva mai bun decât el. Toţi din jurul meu erau infideli şi cred că mă gândeam că este normal să accept să fiu înşelată. În plus, nu voiam să fiu singură. Din fericire, m-am schimbat de atunci. Nesiguranţele mele au jucat un rol important în gestionarea relaţiei devenită acum o lecţie învăţată”.

3. A sperat că va avea din nou încredere în ea

Am rămas lângă ea suficient cât să realizez că nu voi mai putea avea încredere vreodată. Am încercat din nou, dar am fost sincer şi i-am spus că s-ar putea să nu-mi poată recâştiga încrederea, iar când ne-am despărţit a avut îndrăzneala să mă întrebe de ce plec de lângă ea. A fost o întrebare cel puţin ciudată, având în vedere că a fost alegerea ei să înşele şi să mintă, nu a mea”.

4. A vrut să-l ajute să treacă peste problemele lui

„Soţul meu m-a înşelat emoţional acum patru ani. Nu eram căsătoriţi atunci, dar aveam o relaţie de un an. Prima dată am găsit fotografii nud pe calculatorul lui, din partea altei femei. Am fost distrusă, mai ales că unul din motivele pentru care îl iubeam era că nu îl credeam în stare de aşa ceva. Încrederea mea a fost distrusă. L-am iertat, iar la ceva timp, am citit pe contul lui de Facebook o conversaţie sexuală cu o altă femeie. Am fost devastată. Am plâns şi încă mai plâng, la patru ani de la incident, dar am rămas cu el. Când l-am confruntat, a început să plângă şi am simţit nevoia să îl protejez. Îl iubesc şi nu am vrut să renunţ la tot. De atunci nu mi-a dat niciun motiv să cred că m-ar mai înşela. Cred că au fost momente de rătăcire şi a realizat cât de tare m-a rănit. Totuşi, nu voi mai avea încredere în el aşa cum am avut înainte”.

5. A crezut că se va schimba

„Am stat împreună timp de 14 ani şi am trecut prin multe. L-am părăsit după ultima infidelitate, când i-am spus că trebuie să se schimbe şi trebuie să facem ceva ca acest lucru să nu se mai întâmple. El mi-a spus: «Nu facem nimic. Nu e ca şi cum mă vei părăsi». L-am părăsit chiar în acel moment”.

6. I-a fost milă de el

„L-am pris cu o altă femeie. Nu puteam să cred ce se întâmplă, dar am decis să rămân cu el. A fost cea mai proastă decizie pe care am luat-o. Am mai fost împreună un an, cu întreruperi, pentru că îmi doream să fim cum eram, deşi simţeam că nu l-am iertat şi că nu am încredere în el. Ne-am despărţit acum patru luni şi deşi nu am trecut peste, ştiu că voi fi fericită până la urmă”.

7. Credea că vor depăşi momentul

„Am rămas pentru că am crezut cu tărie că vom trece peste. Am decis să îl părăsesc atunci când amanta lui m-a sunat să îmi spună că este însărcinată şi că vor avea un copil. Era evident că trebuie să mă dau la o parte”.

8. A crezut că relaţia merita să fie salvată

„Nu este uşor să iubeşti, aşa că am ales să rămân. Şi sunt bucuroasă că am făcut-o. Mă mai gândesc la ce s-a întâmplat şi la durerea pe care am simţit-o, dar ştiu că oamenii fac lucruri idioate din motive şi mai idioate. Pentru el era un obicei. Am crezut în chimia noastră şi până acum a mers. Am învăţat împreună că trebuie să luptăm şi să nu renunţam unul la celălalt”.

9. A crezut că îi pare rău

„Am rămas lângă el pentru că am crezut că părerile lui de rău sunt sincere şi că îşi doreşte cu adevărat să ne salvăm relaţia, dar şi pentru că aveam impresia că nu pot fi cu cineva mai bun decât el. M-am înşelat amarnic”.

Citeşte şi:

9 mituri despre infidelitate, demontate

Atunci când infidelitatea emoţională ameninţă stabilitatea cuplului

Infidelitatea virtuală: flirtul fără sex este tot înşelat?

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite