Lecţiile lui Casanova despre dragoste şi sex: tehnici de seducţie care funcţionează perfect şi astăzi, inspirate de cel mai mare amant din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre cuceririle lui Casanova s-au numărat doamne din înalta societate, dar se pare că îi plăceau în mod deosebit slujnicele, mult mai libere din punct de vedere sexual. FOTO camacana.com
Printre cuceririle lui Casanova s-au numărat doamne din înalta societate, dar se pare că îi plăceau în mod deosebit slujnicele, mult mai libere din punct de vedere sexual. FOTO camacana.com

Giacomo Casanova, cel mai mare seducător al tuturor timpurilor, ar fi făcut dragoste cu 132 de femei în timpul celor 73 de ani de viaţă. Nu-l interesa numărul relaţiilor amoroase, ci „vânătoarea“ în sine şi modul în care femeile puteau fi convinse să-i cedeze. La aproape 300 de ani de la moartea aventurierului italian, tehnicile sale de seducţie sunt mai actuale ca niciodată, în opinia unui psiholog.

Printre cuceririle lui Casanova s-au numărat doamne din înalta societate, dar se pare că îi plăceau în mod deosebit slujnicele, mult mai libere din punct de vedere sexual. Dincolo de aristocrate, în palmaresul său se regăsesc actriţe, dansatoare, servitoare, cinci surori împreună cu mama lor, o nimfomană, mai multe sclave grecoaice, ba chiar şi o călugăriţă.

În ceea ce priveşte vârsta femeilor cu care a avut relaţii amoroase, acestea se încadrau între 16 şi 20 de ani. Povestea vieţii lui Casanova a fascinat dintotdeauna, generaţii întregi întrebându-se cum reuşea acesta să atragă femeile ca un magnet. 

Psihologul Daniel Goleman explică pentru publicaţia britanică „Express“ că printre secretele cuceritorului italian se numărau abilitatea de a socializa şi de a se face plăcut, inteligenţa şi intuiţia extraordinară de care dădea dovadă, dar şi modul gradat în care ştia să construiască relaţia cu o femeie până când accepta să facă dragoste cu el. Psihologul este de părere că aceste calităţi conturează portretul cuceritorului prin excelenţă, şi nu imaginea de „băiat rău“, care avem astăzi impresia că îl face atrăgător pe un bărbat în ochii femeilor.

Nu în ultimul rând, Casanova s-ar fi îndrăgostit cu adevărat de multe dintre cuceririle sale, pe care încerca să le facă să se simtă iubite, nu era nici pe departe un prădător sexual fără scrupule. Psihologul a extras din memorile lui Casanova, „Povestea vieţii mele“, zece volume publicate între 1826 şi 1832, o serie de lecţii despre dragoste şi sex care pot fi aplicate cu succes şi în prezent. 

casanova

Giacomo Casanova (1725 - 1798) FOTO circololettori.it

Iată care sunt cele zece secrete ale cuceritorului Casanova:

Învaţă să spui „poveşti“

Casanova era un orator desăvârşit, plin de savoare, cu o cultură vastă. Reuşea să captiveze o femeie prin felul în care vorbea despre cele mai banale lucruri, până în momentul în care aceasta era complet absorbită de cuvintele sale. Bărbatul care ştie să vorbească astfel încât să câştige încrederea şi admiraţia unei femei, va reuşi mult mai repede stabilească o relaţie intimă cu ea.

Trăieşte clipa

Să alergi după femei nu trebuie să devină un scop în viaţă. Femeile sunt atrase de bărbaţii care duc o viaţă interesantă, plină de provocări, de firile amuzante, relaxate, care inspiră siguranţă de sine. Astfel, femeile vor face automat diferenţa între un astfel de bărbat şi restul, iar modul său de a trăi va deveni o „armă“ de seducţie în sine. 

Tratează fiecare femeie ca şi cum ar fi unica

Femeile adoră ideea de romantism şi le place să se simtă unice. Bărbaţii care înţeleg asta şi nu tratează toate femeile la fel, care încearcă să descopere ce le face fericite, ce pasiuni şi aspiraţii au, le va câştiga inima cu siguranţă. Casanova era extrem de atent la emoţiile femeilor. Înţelegea, de asemenea, că balanţa se înclină mai mult atunci când îi arăţi că îţi pasă de ea şi că eşti atent la dorinţele sale.

Spontaneitatea este sexy

Femeile se plictisesc repede şi tânjesc să fie surprinse în permanenţă. Uimeşte-o cu propuneri îndrăzneţe şi încearcă să o convingi să facă lucruri pe care nu le-a mai făcut niciodată, ştiind că va fi încântată. O femeie ştie întotdeauna să răsplătească eforturile unui bărbat care o ajută să descopere partea interesantă a vieţii.

Nu-i arăta că tot ce contează este felul în care arată

O femeie frumoasă este obişnuită să fie complimentată pentru felul în care arată, aşa că de ce ar fi impresionată de încă un bărbat care îi spune acelaşi lucru? Arată-i în schimb că eşti curios în legătură cu ce gândeşte. Va fi încântată că nu eşti doar un bărbat care se gândeşte doar la la cum să o bage mai repede în patul lui, ci mai mult de atât. Conexiunea emoţională se face în timpul discuţiilor despre ceea ce ne pasionează, înainte de formarea unor relaţii mai intime.

Stimularea simţurilor, esenţială 

Casanova credea cu tărie în efectul feromonilor şi afrodiziacelor. De exemplu, obişnuia să-şi parfumeze camera cu esenţă de tuberoză pentru că această floare ar fi stimulat apetitul sexual. La fel, o cină poate fi transformată într-un stimulent pentru simţuri: şampanie, stridii, ciocolată… astfel se „sădeşte“ în minte gândul care va deschide uşa intimităţii.

Răbdarea aduce biruinţa

Întotdeauna va avea de câştigat bărbatul care are răbdarea să aştepte semnalul unei femei pentu a face următorul pas, care nu o va presa în vreun fel şi va înţelege să lase relaţia să se construiască în ritmul de care ea are nevoie. Casanova intuia foarte bine când trebuie să acţioneze în forţă, dar ştia şi mai bine că unele femei merită aşteptarea.

Alege cadouri cu semnificaţie

O femeie nu o să placă în mod sincer un bărbat doar pentru că îi cumpără cadouri scumpe. Dar va fi încântată dacă i se arată că s-a gândit cum să o facă să se simtă mai bine, mai sexy sau să o facă să râdă, atunci când i-a ales un cadou, fie el scump sau doar simbolic. Uneori, un  simplu buchet cu flori poate să fie mai încărcat de semnificaţii decât cea mai scumpă bijuterie.

Umorul este esenţial

Sexul este un joc în care adulţii ar trebui să se implice relaxaţi pentru a se bucura de el. Pentru Casanova, preludiul nu începea cu 5 sau 10 minute înainte de actul sexual, ci cu zeci de momente care pregăteau această celebrare a dragostei. Putea fi vorba de o conversaţie plină de tensiune erotică, o cină presărată cu dulci tachinări, poate chiar de un schimb intens de priviri, etape care pregăteau terenul pentru o experienţă amoroasă memorabilă.

Nu dezvălui toţi aşii din mânecă de la bun început

Casanova era un împătimit al jocului de cărţi. Dar ce este interesat, irezistibilul italian era la fel de imprevizibil, de greu de citit de femei, pe cât era de dificil de descifrat de partenerii de la masa de joc. În relaţia cu femeile nu lăsa să se vadă următoarea mişcare, conştient că femeilor le plac poveştile care le fac să viseze, să-şi dezvolte fanteziile. Aşa afla care este cea mai bună mişcare pe care ar fi putut să o facă pentru a o face să cedeze farmecelor sale.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite