Ghid de cumpărături: cum alegi cadoul potrivit pentru prietenii copilului tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evită jucăriile periculoase şi nepotrivite vârstei sărbătoritului FOTO: bestofthemonthclubs.com
Evită jucăriile periculoase şi nepotrivite vârstei sărbătoritului FOTO: bestofthemonthclubs.com

Toţi copiii adoră să deschidă cadourile primite de la prietenii de grădiniţă ori de şcoală, dar se întâmplă adesea ca ei să fie dezamăgiţi de alegerile celor mari. Dacă nu cunoşti preocupările celui mic, sunt toate şansele ca darul cumpărat de tine să ajungă în coşul de gunoi.

Să cumperi un cadou pentru prietenii copilului tău nu este un lucru uşor, cu atât mai mult cu cât nu se joacă prea des împreună şi nu îi cunoşti preocupările. Cadoul perfect pentru un alt copil decât al tău trebuie să arate că ai ţinut cont de preocupările celui mic, că este unic şi de bun gust.

Se întâmplă adesea ca sărbătoritul să primească mai multe cadouri identice sau să fie amăgit cu ciocolată şi bomboane, în ciuda faptului că părinţii le interzic în casă.

Tot în categoria „cadouri pe care părinţii nu şi le doresc pentru copiii lor“ intră şi trusele care implică gătit şi, deci, mizerie în casă (maşină de îngheţată, de bomboane etc.) sau jucăriile periculoase şi neadaptate vârstei sărbătoritului.

Cel mai indicat ar fi ca părinţii să comunice între ei pentru a se asigura că fac cele mai bune alegeri şi că cel mic va fi încântat de cadou.

Ce ar trebui să eviţi:

-Jucăriile zgomotoase, pe care nici tu nu le-ai agrea în casă. Excepţie fac situaţiile în care ţi-ai propus să te răzbuni după ce copilul tău a primit o jucărie de acest fel.

-Mărgelele şi jucăriile mici, care pot fi înghiţite, în cazul în care sărbătoritul are un frate sau o soră mai mică.

-Ambalajele nepotrivite sexului copilului. Băieţeii de şapte ani nu ar aprecia deloc un cadou împachetat cu o hârtie pe care este desenată Barbie.

Ce ar trebui să faci:

- Întreabă părinţii sărbătoritului ce şi-ar dori acesta foarte mult, dar şi ce jucării i-ar deranja pe cei mari.

- Încearcă să comunici cu ceilalţi părinţi pentru a nu cumpăra acelaşi cadou.  

- Dacă ai găsit cadoul perfect, cumpără mai multe dacă urmează să mergeţi şi la alte aniversări.

- Încearcă, pe cât posibil, să cumperi jucării educative pentru cel mic, aşa cum şi tu ţi-ai dori să primească.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite