Formula cu care poţi afla cât va ţine dragostea: calculează cât va dura relaţia actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O formulă matematică ne poate ajuta să calculăm şansele de „supravieţuire” a relaţiei actuale, spun oamenii de ştiinţă FOTO: modernlovelongdistance.com
O formulă matematică ne poate ajuta să calculăm şansele de „supravieţuire” a relaţiei actuale, spun oamenii de ştiinţă FOTO: modernlovelongdistance.com

Iubirea, unul dintre marile mistere ale omenirii, a fost redusă la o simplă ecuaţie matematică prin care putem calcula cât timp va dura relaţia noastră actuală.

O echipă de matematicieni americani a descoperit o „formulă magică“ prin care oamenii pot afla cât timp va dura relaţia lor actuală, informează Mediafax.

Cercetarea a fost realizată de MSN în 2014, pe un eşantion de 2.000 de persoane. Rezultatul cercetării, reprodus în ilustraţia de mai sus, conţine o serie de algoritmi care influenţează relaţiile amoroase, precum umorul, banii, importanţa acordată copiilor sau numărul partenerilor precedenţi.

Căutare matematică a „iubirii eterne“

„Naivii cred că numai sentimentele contează într-o relaţie. Ei bine, lucrurile sunt mult mai complexe de atât. Ştiinţa şi matematica pot să ne ajute în căutarea iubirii eterne“, afirmă autorii studiului.

Astfel, formula iubirii eterne este:

L = 8 + 0,5Y – 0,2P + 0,9Hm + 0,3Mf + J – 0,3G – 0.5(Sm – Sf)2 + I + 1,5C

Descrierea variabilelor:

L: Durata estimată a relaţiei

Y: Numărul de ani pe parcursul cărora cei doi parteneri s-au cunoscut, înainte ca relaţia lor să devină serioasă

P: Numărul de parteneri cunoscuţi de ambii parteneri ai cuplului, adunaţi

Hm: Importanţa acordată onestităţii în cuplu de bărbat

Mf: Importanţa acordată banilor de femeie

J: Importanţa acordată umorului de cei doi parteneri

G: Importanţa acordată de ambii parteneri frumuseţii fizice

Sm şi Sf: Importanţa acordată relaţiilor sexuale de partenerul masculin (Sm) şi feminin (Sf)

I: Importanţa acordată familiei partenerului de celălalt partener

C: Importanţa acordată copiilor de ambii parteneri

Oamenii de ştiinţă au evaluat toate variabilele atât pentru cuplurile heterosexuale, cât şi pentru cele de acelaşi sex. Astfel, autorii studiului au remarcat o uşoară diferenţă între cele două categorii, formula iubirii fiind diferită faţă de cea pentru pentru cuplurile heterosexuale:

L = 8 + 0,5Y - 0,2P + 2J - 0,3G - 0,5(S1 - S2)2 - I + 1,5C

* variabilele au aceeaşi semnificaţie ca în formula de mai sus

Bărbaţii apreciază sexul şi frumuseţea

Cercetarea a arătat câteva concluzii interesante despre preferinţele masculine versus feminine. Astfel, bărbaţii acordă o mai mare importanţă frumuseţii fizice decât inteligenţei, iar o viaţă sexuală reuşită este apreciată de un număr de două ori mai mare de bărbaţi decât de femei, ea fiind considerată importantă pentru şansele de reuşită ale relaţiei.

De asemenea, 25% din participanţii la studiu vor ca partenerul lor să fi avut patru parteneri sexuali înainte de ei, dar pentru un bărbat din cinci este important ca el să fi fost primul partener sexual din viaţa iubitei.

Fiţi amuzant şi faceţi sex

Pentru a avea o relaţie de lungă durată, ar trebui să fiţi amuzant, să nu fiţi avar, să faceţi sex cu patru persoane înainte de a vă alege partenerul stabil şi să aveţi o viaţă sexuală activă cu partenerul, conchide studiul. Ca o consecinţă logică, sfaturile de mai sus vor modifica variabilele din „formula iubirii“ în direcţia maximizării rezultatului final.

Găseşte-şi jumătatea pe PrimaLove 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite