Erecţia. 8 lucruri mai puţin ştiute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul. Cele trei tipuri de erectie: erecţia reflexogenă, erecţia psihogenă şi erecţia nocturnă.
FOTO Arhiva Adevărul. Cele trei tipuri de erectie: erecţia reflexogenă, erecţia psihogenă şi erecţia nocturnă.

Erecţia masculină este un proces complex, care rezervă descoperirea unor informaţii interesante, poate chiar surprinzătoare pentru unii dintre noi, prin prisma concluziilor la care s-a ajuns în cadrul mai multor studii de dată recentă.

Ce anume afectează erecţia şi ce anume stimulează bărbatul în asemenea măsură încât penisul să atingă dimensiuni mai mari decât în mod obişnuit? Iată numai câteva dintre curiozităţile referitoare la erecţie publicate de revista womenshealthmag.com pe baza mai multor studii sau informaţiilor oferite de medici specialişti.

1. Există mai multe tipuri de erecţie: erecţia reflexogenă, rezultată în urma contactului fizic, erecţia psihogenă, urmare a stimulării audiovizuale sau a fanteziilor, şi erecţia nocturnă. Ultimele două tipuri nu sunt mereu intenţionate şi, cel puţin în cazul erecţiei psihogene, pot să apară în cele mai diverse împrejurări. 

2. Studiile au arătat că bărbaţii tineri care suferă de disfuncţie erectilă consumă, de regulă, alcool şi ţigări, acestea fiind unele dintre principalele motive pentru care au probleme în dormitor.

3. Conform unui alt studiu, bărbaţii care au avut parte de sex oral înainte de a le fi comparate erecţiile cu ale subiecţilor care au ajuns la erecţie masturbându-se sau privind imagini erotice, au ieşit învingători în ceea ce priveşte dimensiunea organelor sexuale. 

4. Calitatea somnului afectează nu numai cheful de sex al bărbaţilor, ci şi întrerupe ciclul normal de erecţie care are loc în timpul nopţii. De aceea, pentru performanţe sexuale notabile bărbaţii au nevoie şi de un somn odihnitor.

5. Nu este neobişnuit ca penisul să se curbeze uşor la dreapta când bărbatul se excită. Problemele pot să apară atunci când această curbură este extremă sau cauzează disconfort în timpul actului sexual, pentru că poate anunţa boala Peyronie, caracterizată de apariţia unui ţesut cicatrizat care se formează în interiorul penisului. Bineînţeles, în acest caz este nevoie de consultul unui urolog pentru a stabili un diagnostic.

6. Când un bărbat nu se masturbează timp de câteva zile, fluxul sangvin din penis va fi mult mai bogat cu prima ocazie cu care va fi stimulat, ceea ce înseamnă obţinerea unei erecţii mult mai mari, după cum s-a observat în cadrul unui studiu coordonat de psihologul Ian Kerner, autor al cărţii „She Comes First“.

7. Pe de altă parte, o cercetare diferită a indicat faptul că bărbaţii supraponderali prezintă în organism niveluri ale testosteronului mult mai mici, prin urmare şi performanţele sexuale vor fi afectate.

8. O altă cercetare referitoare la sexualitatea masculină a arătat că 30% din bărbaţi nu sunt satisfăcuţi de cât timp reuşesc să-şi menţină erecţia. Majoritatea s-a plâns de faptul că sunt mult prea excitaţi, motiv pentru care nu au niciun fel de control asupra a ceea ce se întâmplă cu organul lor sexual.

Citeşte şi:

Cele mai incitante 10 locuri pentru sex în afara dormitorului, recomandate de un sexolog

10 lucruri pe care femeile le cred sexy, dar bărbaţii le urăsc

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite