Directorul unei mari companii şi-a dat demisia după ce a citit o listă făcută de fiica lui de zece ani

0
0

Mohamed El-Erian, fost CEO al fondului de investiţii PIMCO, manager cu venituri anuale estimate la 100 de milioane de dolari, a dezvăluit într-un interviu oferit revistei „Worth“ motivul pentru care a demisionat la începutul acestui an, după ce s-au făcut numeroase speculaţii legate de plecare sa subită.

Mohamed El-Erian a explicat că motivele personale au fost cele care l-au determinat să renunţe la conducerea PIMCO, mai exact o discuţie pe care a avut-o cu fiica sa în vârstă de numai 10 ani, într-o dimineaţă, relatează „The Independent“.

„În urmă cu aproape un an, am rugat-o pe fiica mea de câteva ori să se spele pe dinţi, dar fără succes. I-am adus aminte că până acum nu ar fi avut nimic de obiectat la o astfel de cerinţă. Mi-a cerut să aştept puţin, s-a dus la ea în cameră şi a venit înapoi cu o bucată de hârtie. Făcuse o listă cu 22 de momente importante din viaţa ei la care eu nu fusesem prezent din cauza muncii. A fost ca un duş rece“, şi-a amintit acesta. Printre cele scrise de fetiţă se număra prima ei zi de şcoală, dar şi primul ei meci de fobal, şedinţele cu părinţii şi petrecerile de Halloween.

M-am simţit îngrozitor şi am devenit defensiv: aveam o scuză bună pentru fiecare eveniment de la care lipsisem! Călătorii, şedinţe şi întâlniri importante, telefoane urgente, probleme care nu sufereau amânare. Dar mi-am dat seama că ratam un aspect cu mult mai important. Atât cât am putut să-mi dau seama pe moment… nu mai puteam controla echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, iar acest lucru afecta relaţia pe care o aveam cu fiica mea. Nu-mi făcem destul timp pentru ea, şi-a continuat Mohamed El-Erian confesiunea.

Tatăl, care are 56 de ani, este în prezent consilier economic al gigantului german din domeniul asigurarilor Allianz (companie care deţine Pimco-n.r.), job part-time care i-a permis să se concentreze mai multe pe rolul de părinte. El-Erian a povestit că acum se bucură de timpul petrecut alături de fiica sa, îi prepară micul dejun, o duce şi o ia de la şcoală şi fac împreună planuri de vacanţă.

„Sunt primul care recunoaşte faptul că sunt extrem de norocos că mi-am putut permite să-mi ordonez viaţa altfel. Din păcate, nu toată lumea are parte de luxul acesta. Dar, să sperăm, pe măsură ce companiile oferă mai multă importanţă echilibrului dintre viaţa personală şi cea privată, tot mai multe persoane vor putea să se orienteze şi spre lucrurile care contează cu adevărat pentru ele“, a precizat  Mohamed El-Erian.
 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite