Dependenţa de ecrane. Jocurile online precum Roblox pun în pericol viaţa minorilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte mulţi jucători
Roblox sunt copii sub 12 ani, ţinte uşoare pentru prădătorii online @shutterstock
Foarte mulţi jucători Roblox sunt copii sub 12 ani, ţinte uşoare pentru prădătorii online @shutterstock

Decizia luată de administratorul Roblox de a închide conturile utilizatorilor a stârnit emoţii negative în rândul copiilor şi adolescenţilor. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis recent că există mai multe cazuri de ameninţare cu suicidul în rândul minorilor români pasionaţi de jocurile online, cum sunt cele pe platforma Roblox. Dependenţa de ecrane face tot mai multe victime, iar măsurile trebuie luat urgent!

În comunicatul semnat de reprezentanţii Poliţiei Române se atrage atenţia asupra platformei online Roblox, unde copiii pot creea şi interacţiona în „lumi 3D captivante‟. Scopul platformei a fost ca jucătorii să interacţioneze şi să-şi facă prieteni, având la dispoziţie şi un chat. Însă, fiind vorba despre un joc cu mai mulţi participanţi, nu există control suficient sau deloc asupra tipurilor de oameni sau a limitelor de vârstă ale celor care joacă. Prin urmare, minorii sunt extrem de expuşi prădătorilor online. Nu puţini sunt copiii jucători Roblox sub 12 ani, ţinte uşoare care nu au capacitatea de a discrimina între solicitările adecvate şi cele neadecvate. Mai mult, platforma cuprinde numeroase jocuri care reproduc foarte bine viaţa reală şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a comunica cu alte persoane şi de a-şi face prieteni. Toate acestea induc rapid starea de dependenţă puternică. Odată ce au aflat decizia administratorului platformei, mulţi copii au ameninţat cu suicidul dacă nu se mai pot juca. Ce poţi face ca părinte pentru a preveni asemenea situaţii neplăcute? Este inteligent să impui măsuri de la vârste fragede.

Lucrurile diferă când vorbim despre un copil suficient de mic încât să poată fi controlat în ceea ce priveşte folosirea telefoanelor şi un copil mai mare, care utilizează dispozitivele digitale şi pentru teme. În cazul preadolescenţilor şi adolescenţilor, este mult mai greu să restrângi accesul la tehnologie. Din fericire, există soluţii aprobate de experţii în psihologie infantilă pentru a găsi un echilibru în folosirea gadget-urilor de orice fel.

Citeşte aici continuarea.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite