De ce sunt mai câştigaţi cei care au fost prieteni înainte de a deveni iubiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplurile în care partenerii au fost mai întâi prieteni au de câştigat în privinţa multor aspecte legate de viaţa în doi, conform unui studiu realizat recent.

Iubiţii care sunt şi buni prieteni au parte de o relaţie de cuplu mai împlinită, inclusiv din punct de vedere sexual, arată rezultatele unei cercetări realizate la Universitatea Purdue din Indiana şi publicată în Journal of Social and Personal Relationships.

Cuplurile care au participat la cercetare, care erau împreună de cel puţin 16 luni, au precizat în mare parte că cel mai valoros lucru în relaţia lor este prietenia, detaliu considerat de cercetători un factor esenţial în ceea ce priveşte durata unei relaţii de cuplu, dar mai ales a nivelului de mulţumire existent într-un cuplu.

Profesorul de psihologie Laura VanderDrift, unul dintre autorii studiului, a punctat faptul că în mod cert, găsirea unui partener de viaţă care a fost mai întâi un bun prieten reprezintă o componentă importantă pentru o relaţie romantică.

„Prietenia duce în timp la o relaţie de cuplu mai satisfăcătoare inclusiv în ceea ce priveşte viaţa sexuală, partenerii pun mai mult preţ pe timpul petrecut împreună, dar şi pe experinţele comune”, a explicat VanderDrift. Psihologul consideră că o prietenie puternică poate ajuta cuplurile să depăşească mai uşor obstacolele care apar în timp, în orice relaţie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite