De ce sunt bărbaţii scunzi parteneri de viaţă ideali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalt, creol şi arătos, aşa arată, pentru cele mai multe femei, bărbatul perfect. Printre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai sexului puternic renumiţi se numără actorul George Clooney şi fotbalistul David Beckham, femeile „topindu-se” după atractivitatea lor fizică. Cu toate acestea, bărbaţii potriviţi pentru căsătorie arată altfel.

Bărbaţii creoli şi arătoşi, dar scunzi, precum actorul Tom Cruise, sunt, potrivit unui nou studiu, cei mai potriviţi pentru femei atunci când vine vorba de întemeierea unei familii. Motivul este faptul că aceştia au, de obicei, salarii mai mari şi rămân monogami în relaţia conjugală.

Pentru a evalua efectele înălţimii bărbaţilor în mai multe situaţii amoroase, cercetătorii sociologi Dalton Conley şi Abigail Weitzman, de la Universitatea din New York, au analizat mai multe studii desfăşurate pe durata a 50 de ani, care au implicat 5.000 de familii. Aceştia ce au identificat 3.033 de cupluri heterosexuale, din care au ales bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani. Descoperirile au arătat că bărbaţii scunzi sunt mai puţin predispuşi la divorţ, dar sunt cei care, în cele mai multe cazuri, îşi ajută soţiile la treburile casnice şi câştigă suficient cât să întreţină toată familia. 

Cu toate acestea, deşi sunt consideraţi „partide” bune, mare parte din bărbaţii scunzi nu se căsătoresc înainte de 45 de ani, dar atunci când o fac, rata divorţurilor este cu 32% mai mică decât în cazul bărbaţilor foarte înalţi sau de înălţime medie. Potrivit lui Witzman, problema în cazul bărbaţilor scunzi ar putea fi faptul că sunt consideraţi mai puţin masculini de societate. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite