De ce apare durerea în timpul actului sexual: cauze frecvente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru unele persoane, actul sexual este departe de a fi plăcut: este dureros şi frustrant FOTO Shutterstock
Pentru unele persoane, actul sexual este departe de a fi plăcut: este dureros şi frustrant FOTO Shutterstock

De multe ori, stresul, oboseala sau alte probleme diminuează dorinţa sexuală, însă un mediu romantic şi mai mult interes din partea partenerilor poate "trezi" apetitul. Atunci când rămâneţi totuşi de gheaţă în asemenea situaţii, nu e exclus ca problema să fie de ordin medical.

Lipsa dorinţei de sex este pusă, de multe ori, pe seama problemelor cotidiene, însă această stare poate fi de fapt un simptom al unor probleme medicale. Aceasta înseamnă că, pentru unele persoane, actul amoros este frustrant şi dureros, departe de a fi împlinitor şi relaxant. Iată cele mai frecvente cauze ale unui act sexual nereuşit şi dureros.

Herpes

Este mai răspândit decât crezi şi se transmite dacă faci sex cu o persoană infectată. Se manifestă prin usturimi şi mâncărimi în zona organelor genitale,cu apariţia unor vezicule care se sparg. Suferinzii pot prezenta febră,dureri musculare şi ganglioni măriţi,precum şi usturimi la urinat. Durerea în timpul actului sexual este intensă. Nu există leac pentru herpes,dar medicul îţi poate recomanda medicamente care te ajută să-ţi gestionezi durerea.

Află aici ce alte afecţiuni provocă dureri în timpul actului sexual şi la ce trebuie să fii atent.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite