Cum se modifică preferinţele femeilor în materie de bărbaţi, odată cu vârsta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile, pe măsură ce se maturizează, îşi schimbă gustul în materie de bărbaţi FOTO Shutterstock
Femeile, pe măsură ce se maturizează, îşi schimbă gustul în materie de bărbaţi FOTO Shutterstock

Privind la iubiţii din trecut, multe dintre femei se miră de alegerile pe care le-au făcut la momentul respectiv, fiindu-le greu să creadă că au fost atât de îndrăgostite de cineva atât de nepotrivit. Ultimele cercetări au descoperit, însă, că este ceva perfect normal şi că preferinţele femeii în materie de bărbaţi se schimbă pe măsură ce acestea se maturizează.

De la tinerelul care „străluceşte“, la un suflet pereche matur şi responsabil, cercetările demonstrează că vârsta unei femei dictează caracteristicile pe care le caută la un partener. Aceleaşi studii demontează şi ideea că standardele scad odată cu vârsta, deoarece, se pare că femeile peste 55 de ani sunt mult mai pretenţioase în alegerea partenerului.

Este normal ca, pe măsură ce femeile se maturizează, să se maturizeze şi gusturile. Atunci când suntem mai tinere, înfăţişarea este trăsătura care ne influenţează în alegerea celui cu care vrem să ne combinăm genele, dar aceste «atribute de suprafaţă» devin mai neimportante pe măsură ce, mai târziu în viaţă, căutăm profunzime şi noi experienţe“, a explicat pentru revista „Female First“ Cecilia D'Felice, psiholog clinic şi expert în relaţii la match.com. 

Gustul la barbati Shutterstock

Pentru a-i ajuta pe cei singuri să-şi găsească un partener pe plac, site-ul de matrimoniale match.com a fost conceput în aşa fel încât să le permită membrilor să specifice exact ceea ce caută. De la înălţime şi culoarea părului, până la interese comune pentru muzica rock, utilizatorii site-ului pot căuta un partener care le „bifează“ toate preferinţele.

Încă de la lansarea din 2009 a site-ului match.com, studiile realizate de el a identificat schimbările din atitudinea faţă de întâlniri şi relaţii a peste 200.000 de oameni. 

Iată „cerinţele“ pentru fiecare vârstă:

Între 18 şi 24 de ani

În primul rând, la această vârstă fetele îşi doresc pe cineva cu care să se laude prietenelor. 47% din cele întrebate au spus că sunt în căutarea unei relaţii cu care să fie de acord prietenii.

Tot la această vârstă, tinerele cad late după un abdomen lucrat. Ele sunt cel mai dispuse să fie iubitele unui băiat cu o formă fizică mai bună decât a lor.  De asemenea, aceleaşi gusturi în materie de muzică, filme sau cărţi sunt mai importante acum decât mai târziu în viaţă.

D'Felice spune că „atunci când începem să ne dăm întâlniri avem încă în noi dorinţa adolescentină de a ne simţi acceptate şi atunci căutăm aprobarea grupului de prieteni. La această vârstă începem să avem încredere în noi şi este important să ştim că alegerile noastre sunt aprobate“.

Între 25 şi 34 de ani

Pe măsură ce avansează în carieră, femeile încep să ia relaţiile mai în serios, dar sunt încă distrase de bărbaţii fermecători. Atracţia fizică este mai importantă ca oricând.

Compatibilitatea sexuală este, şi ea, importantă pentru femeile din această categorie, la fel şi ambiţia. Aproape două treimi din femeile intervievate spun că ambiţia este o trăsătură cheie a bărbatului din viaţa lor.

D'Felice spune că „pe măsură ce creşte încrederea în sine şi începem să investim în carieră, partenerii care consideră importante aceleaşi lucruri devin mult mai atractivi pentru noi. Atunci când suntem tinere şi sexy este normal să vrem ca partenerul să reflecte acest aspect al vieţii noastre. Ambiţia şi înfăţişarea sunt caracteristice acestei perioade când ne consolidăm personalitatea. Acum ne dăm seama cine suntem şi ce vrem.“ 

Între 35 şi 44 de ani

Pe măsură ce încep să-şi dorească stabilitate, femeile sunt mai dispuse să se lase vrăjite de bărbaţi mai în vârstă. 73% sunt dispuse să se întâlnească cu cineva cu cinci ani mai mare.

Aptitudinile sociale sunt, şi ele, o necesitate în această etapă. Mai puţin de 1% din femei au spus că s-ar întâlni cu un bărbat prost-crescut.

„Priorităţile se schimbă atunci când începem să avem în vedere angajamentul şi viaţa de familie. Bărbaţii de încredere, de succes şi cu experienţă de viaţă devin foarte atractivi pentru femeile aflate la această vârstă, oferind resursele materiale şi emoţionale necesare unui parteneriat de succes“, spune D'Felice.

Între 45 şi 54 de ani

Se pune mare preţ pe siguranţă, aproape 95% din femei fiind un căutarea unui partener alături de care să se simtă ocrotite. Mare importanţă o are şi găsirea unui bărbat cu un venit mare.

Femeile din această categorie sunt mai puţin pretenţioase. Faţă de celelalte categorii, femeile de aici sunt mai dispuse să se întâlnească cu bărbaţi mai tineri cu cinci ani decât ele.

„La această vârstă femeile sunt mai încrezătoare. Odată cu modificarea nivelului hormonal devin mai categorice, experimentează mai mult şi îşi afişează înţelepciunea. Sunt pregătite să-şi asume riscuri şi, poate, să caute noi aventuri. Nu le este frică să caute pasiunea, dar încă înţeleg că sentimentul de siguranţă este un ingredient vital al fericirii.“

Peste 55 de ani

Mai târziu în viaţă femeile sunt în căutarea plăcerilor cerebrale. Inteligenţa şi pasiunile împărtăşite sunt mai importante pentru femeile de peste 55 de ani, ca de altfel şi simţul umorului.

Gustul la barbati Shutterstock

Dar standardele nu scad pe măsură ce femeile se maturizează. De fapt, cele din această categorie sunt mai selective în ceea ce priveşte partenerul, în comparaţie cu oricare altă categorie. De asemenea, ele valorifică şi compatibilitatea sexuală. 45% sunt complet de acord că acesta este un factor important atunci când se creează un cuplu.

Schimbările subtile în dezvoltare creează perspective complexe asupra relaţiilor, accentul fiind pe prietenie şi pe echilibrul sexual. Aceste femei ştiu că angajamentul are nevoie şi de umor, inteligenţă şi de valori împărtăşite pentru a rezista timpului. Asta înseamnă că nu sunt pregătite să se mulţumească cu puţin. Având deja o experienţă bogată în tot felul de relaţii, ele ştiu exact ce vor şi, mai important, ce nu vor“, a explicat Cecilia D'Felice.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite