Cum să începi o viaţă nouă după despărţire: sfaturi utile prin care să îţi vindeci rănile şi să renunţi la frici şi limitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să începi o viaţă nouă după despărţire.
Cum să începi o viaţă nouă după despărţire.

Pentru mulţi, terminarea unei relaţii este asociată cu teama de viitor. Fricile, limitările şi scuzele folosite pentru păstrarea zonei de confort pot deveni adevărate bariere în calea unui nou început.

„Să o iei de la început nu este un semn al eşecului, ci unul de curaj - dorinţa de a oferi vieţii o altă şansă“ - Scott Stabile.

Se întâmplă uneori ca viaţa să ia întorsături neaşteptate, iar viitorul să pară lipsit de sens după o despărţire dureroasă. Nu poţi schimba trecutul, aşa că ar trebui să te concentrezi pe viitor şi schimbările pe care le ai de făcut, scrie topbuzz.com. Pentru acest lucru, trebuie urmaţi câţiva paşi care vă pot aduce mai aproape de succes:

Ia o pauză

Ai nevoie de o pauză. Poate o vacanţă, o schimbare de peisaj, o călătorie într-o altă parte a lumii. Pentru a schimba perspectiva, schimbă ceea ce este în jurul tău. O pauză îţi poate oferi timpul necesar pentru a obţine linişte, mai mult timp cu tine şi oportunitatea de a deveni conştient de propriile trăiri.

Oferă-ţi timp pentru a te vindeca

Ai nevoie de spaţiu. Trebuie să-ţi faci timp pentru a lucra la vindecarea ta. Renunţă la ataşamente şi suferinţă şi ai încredere în noile oportunităţi pe care viaţa ţi le-a pregătit. Găseşte-ţi liniştea pentru a vindeca trecutul, vorbeşte cu un consilier sau povesteşte prietenilor ce ţi s-a întâmplat. Acest lucru te va ajuta să treci mai uşor peste suferinţă.

Renunţă la oamenii, lucrurile sau anagajamentele care nu rezonează cu tine

Eşti o persoană ocupată, copleşită şi ai o viaţă nesatisfăcătoare, dar niciodată nu iei măsuri pentru a face o schimbare. Pentru a obţine claritate în viaţa ta este nevoie să faci ordine, să îndepărtezi oamenii nepotriviţi şi să treci prin câteva transformări. Prin reducerea lucrurilor pe care le faci, vei avea mai mult timp pentru lucrurile care îţi plac. Spune nu angajamentelor şi activităţilor care au devenit o povară. Nu poţi începe o viaţă nouă atunci când permiţi lucrurilor vechi să îţi creeze insatisfacţie.

Ignoră ce spun, gândesc sau cum trăiesc cei din jur

Cei din jur au mereu o reţetă de succes pentru viaţa ta. De la propriile experienţe până la pilde religioase care să-ţi arate drumul pe care îl ai de urmat. Societatea încearcă să impună un tipar. Ignoră regulile impuse şi trăieşte-ţi viaţa aşa cum simţi.

Află ce se află în spatele suferinţei

Există un motiv pentru ceea ce s-a întâmplat. Există un sens în spatele durerii. Indiferent de pierderea experimentată, în spatele ei se află o lecţie pe care o ai de învăţat. Treaba ta este să accepţi că ceea ce s-a întâmplat a avut un scop şi să afli mesajul din spatele suferinţei.

Ce înseamnă să treci peste această experienţă?

Ce înseamnă divorţul?

Ce înseamnă lacrimile?

Cum s-a schimbat viaţa ta?

Ce ai învăţat?

Ce ai învăţat despre oameni după această experienţă?

Cum ţi-a schimbat perspectiva asupra vieţii?

Concentrează-ţi atenţia pe spiritualitate

Suntem atât de ocupaţi în viaţa de zi cu zi încât nu avem timp pentru spiritualitate. Nu avem timp să ne conectăm cu noi înşine. Dacă nu te cunoşti, cum poţi reuşi să treci peste această etapă? Dacă eşti dărâmat pe interior, cum să fii în echilibru cu tine şi cu cei care te înconjoară? Îmblânzeşte furia, domină mândria, radiază compasiune şi oferă iertare.

Imaginează-ţi cum vrei să fie noua ta viaţă

Nu vei şti cum să ajungi, dacă nu ştii unde mergi. Una dintre cele mai frumoase părţi ale unui nou început este entuziasmul visării. Întreabă-te ce-ţi doreşti pentru viaţa ta şi vizualizează experienţele frumoase de care vrei să te bucuri.

Simte recunoştinţă pentru ceea ce îţi oferă viaţa

Construieşte-ţi viaţa pe care o doreşti experimentând recunoştinţa. Nu poţi ajunge la planul dorit, fără a simţi recunoştinţă şi dragoste pentru experienţele pe care viaţa ţi le va oferi. În plus, dacă începi să simţi bucurie pentru viaţa pe care ţi-o doreşti, vei începe să cultivi zilnic obiceuri care te vor duce acolo unde îţi doreşti.

Scapă de limtări şi scuze

Scuzele şi limitările sunt doar în capul tău. Poţi elimina obstacolele mintale dacă le recunoşti şi mergi mai departe în ciuda acestora. Gândurile tale pot fi nedrept părtinitoare şi de multe ori greşite. Crezi că în acest mod că te protejezi, dar în realitate fricile, limitările şi scuzele te împiedică să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite