Cum îţi dai seama dacă un cuplu e fericit din limbajul corpului: trucuri dezvăluite de un expert în analiză comportamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul Lillian Glass, expert în domeniul analizei comportamentului, limbajului trupului şi comunicării, explică detaliile care ar putea spune totul despre relaţia dintre doi parteneri.

Doar o fotografie a unui cuplu poate dezvălui multe despre relaţia lor sau despre comportamentul partenerilor şi uneori chiar poate prezice viitorul. Este părerea psihologului Lillian Glass, expertă în domeniul analizei comportamentului, limbajului trupului şi comunicării, scrie BrightSide.me. Specialista indică detaliile cărora ar trebui să le acordaţi atenţie dacă doriţi să înţelegeţi mesajul corpului.

Poziţia mâinilor

image

Trupurile ambilor parteneri întoarse unul spre celălalt şi mâinile apropiate indică dorinţa lor de a fi mai aproape unul de celălalt. Ţinerea de mână relevă o legătură profundă între parteneri. Dacă vedeţi aceste semne corporale, fiţi siguri că aceşti oameni au o legătură emoţională foarte strânsă.

„Este al meu“

image

O mână plasată pe corpul partenerului se poate traduce prin tendinţa de posesivitate. De regulă, femeile folosesc gestul acesta. Parcă ar spune „este al meu“. Acesta este un mesaj subtil pentru posibilele rivale.

Grija reciprocă

image

Dacă trupul unei femei se întoarce spre partenerul ei, înseamnă că doreşte să fie cât mai aproape posibil de el. Bărbatul stă în picioare lângă ea, cu mâna aşezată pe talie. Acordaţi o atenţie deosebită mâinilor şi cât de relaxat sunt poziţionate acestea. El nu încearcă să o controleze, iar ea parcă îl seduce din priviri. Acestea sunt semnele unei griji reciproce şi a unei bune relaţii sexuale.

Conexiunea puternică

image

Pentru ei este ceva obişnuit să facă totul împreună. Se cunosc destul de bine şi îşi oferă reciproc sentimentul de confort emoţional. Poziţia picioarelor şi trupurile lor spun exact acest lucru. Mâinile demonstrează că aceştia o legătură puternică şi profundă. În astfel de cupluri, există întotdeauna un lider. De obicei, cel care pune mâna în partea de sus domină.

Proprietarul

image

Când un bărbat ţine o femeie foarte ferm pe antebraţ, acest semn indică faptul că o „deţine“. El o controlează şi încearcă să o ţină aproape. Îi place? Bineînţeles că nu. Şoldul ei este mutat în lateral şi mâinile sale sunt încrucişate. Cu siguranţă nu se simte confortabil.

Cuplul potrivit

image

Am văzut cu toţii poze în care femeia se află în braţele partenerului ei. E cel mai clar semn al unei vieţi sexuale bune. Ar putea însemna, de asemenea, că ea depinde de el, în primul rând pentru că vrea să fie aşa. Mâinile relaxate şi un cap înclinat indică doi partneri cu aceleaşi valori şi crednţe.  

Şeful relaţiei

image

Amintiţi-vă că poziţia mâinilor în buzunare aproape întotdeauna indică anxietate şi jenă. Dacă un bărbat face acest lucru, înseamnă că el nu este liderul în cuplu. Acum, uită-te la femeie. Ea stă în faţa bărbatului şi zâmbeşte. Picioarele ei sunt poziţionate în aşa fel încât ocupă mai mult spaţiu decât el. Acest gest este specific unei persoane cu încredere în sine. Este clar ca ea este „cocoşul“ în relaţie.

Cuplul popluar

image

Oamenii care iubesc să fie în centrul atenţiei au o anumită poziţie corporală şi transmit încredere. Bărbatul o ţine ferm pe femeie şi ştie cum să stea să arate bine. Deşi pot părea un cuplu nou format, ei sunt perfecţi unul pentru celălalt.

Ataşament

image

Ea îşi pune mâna pe umăr, iar el o ţine pe talia ei (sau invers). Acest gest se traduce printr-un puternic ataşament. Ei sunt egali în relaţie, nu există un lider şi trăiesc în pace. Rezistă împreună mult timp şi se pot baza întotdeauna unul pe celălalt. Ei se sprijină reciproc.

Lăudăroşii

image

Foarte des, un bărbat poate să-şi pună mâna mult mai jos decât talia unei femei. La prima vedere, acest lucru are un substrat sexual. Cu toate acestea, este într-adevăr un semn al unui comportament posesiv. El vrea ca toată lumea să ştie că ea îi aparţine şi că sunt foarte apropiaţi.

Cuplul echilibrat

image

Atunci când bărbatul îşi pune mâna pe umerii partenerei sale, acesta demonstrează grija profundă şi dorinţa de a o proteja. În acest caz, ambii se concentrează unul asupra celuilalt, uitând de orice altceva. Acestea sunt semnele unei relaţii echilibrate.

Partenerul protector

image

Acesta este un gest clasic prin care femeia arată că depinde de partener şi se simte protejată. Bărbatul de obicei stă în faţa femeii, fiind liderul relaţiei şi arătând că se poate baza pe el.

Masculul Alpha

image

Când un bărbat adoptă această poziţie, demonstrează o mare încredere în sine. Oamenii puternici care iau decizii aleg adesea această postură. Ei nu se bazează pe opinia unui partener. În cazul partenerei, doar partea superioară a trunchiului este înclinată. Mâinile şi picioarele sunt încrucişate, arătând că se simte tensionată. Nu se simte confortabil lângă el.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite