Cele 8 tipuri de orgasm de care pot avea parte femeile şi cum se pot obţine acestea, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile pot experimenta plăcerea în numeroase moduri, induse atât la nivel fizic, cât şi psihic sau emoţional. FOTO Arhivă Adevărul
Femeile pot experimenta plăcerea în numeroase moduri, induse atât la nivel fizic, cât şi psihic sau emoţional. FOTO Arhivă Adevărul

Orgasmul clitoridian şi orgasmul vaginal sunt, probabil, cele mai cunoscute tipuri de plăcere sexuală feminină. Totuşi, reprezentantele sexului frumos pot obţine satisfacţie şi prin alte modalităţi. Orgasmul urinar şi orgasmul gâtului, de pildă, sunt alte două exemple de plăcere pe care o pot experimenta femeile.

Terapeutul sexual Eyal Matsliah, specializat în principiile Tantrei, a realizat pentru portalul Your Tango o listă în care au fost incluse opt tipuri de orgasm pe care le pot experimenta femeile:

1. Orgasmul sfârcurilor

Sfârcurile sunt zone erogene foarte importante, conectate prin terminaţii nervoase cu clitorisul, aşa că stimularea acestora poate provoca stări de excitaţie în zona genitală. În plus, atingerile delicate pe sâni şi mameloane în timpul penetrării vaginale pot ajuta la obţinerea mai rapidă a orgasmului. Femeile cu sânii mai mici tind să fie mai sensibile din acest punct de vedere. 

Cum îl obţinem: Prin săruturi, dar şi prin atingeri fine cu degetul, suptul sfârcurilor sau muşcături uşoare, ori prin stimularea acestora cu un vibrator, pentru 20-30 de minute. 

2. Orgasmul clitoridian

Orgasmul clitoridian, cel mai uşor de obţinut şi cel mai popular în rândul reprezentantelor sexului frumos, durează între 20 şi 30 de secunde şi este, de obicei, destul de intens, dar mai slab decât orgasmul vaginal. Plăcerea se diminuează treptat, iar clitorisul poate deveni extrem de sensibil în stare de excitaţie. 

Cum îl obţinem: Prin stimulare directă sau indirectă a clitorisului, cu ajutorul degetelor, jetului de apă de la dus, jucăriilor sexuale sau prin sex oral. Unele femei preferă atingerile mai dure, altele reacţionează mai bine dacă această zonă este stimulată cu delicateţe.

3. Orgasm la intrarea în vagin

Intrarea în vagin este plină de terminaţii nervoase, fiind o zonă erogenă foarte sensibilă. Acest tip de orgasm este, de asemenea, destul de popular în rândul femeilor. Deşi de cele mai multe ori este mai slab ca intensitate, spre deosebire de orgasmul obţinut prin stimularea punctului G, orgasmul la intrarea în vagin poate fi, în cazuri norocoase, cu adevărat exploziv.

Cum îl obţinem: Folosirea degetelor, a unui vibrator sau penetrarea cu un penis stimulează ţesuturile de la intrarea în vagin. Prin mişcări de dute-vino, mişcări circulare şi presiune aplicată, acest orgasm nu este foarte greu de obţinut.

4. Orgasmul prin stimularea punctului G

Denumirea „punctul G” se referă mai mult la o zonă localizată în interiorul vaginului, la aproximativ trei centimentri de intrare, pe peretele de sus, sub osul pubian. Această zonă are o textură diferită de restul pereţilor vaginali, fiind mai aspră, spongioasă. În stare de excitaţie, această zonă se umflă şi este şi mai uşor de găsit. 

Orgasmul prin stimularea punctului G se numără printre cele mai intense tipuri de plăcere sexuală experimentate de femei, atât emoţional cât şi fizic, lăsând în urmă o stare de satisfacţie şi relaxare. Una din manifestările acestuia sunt contracţiile puternice la nivelul pelvisului şi vaginului. Acesta este însă mai dificil de obţinut. Prin stimularea punctului G pot fi obţinute orgasme multiple şi poate fi provocată ejacularea feminină, o eliminare de fluide din vagin sau uretră.

Cum îl obţinem: Prin stimularea cu ajutorul degetelor sau al unui dildo. Este foarte importantă starea de relaxare, lubrifierea, dar şi stimularea clitoridiană. 

5. Orgasmul cervical-uterin

Potrivit tradiţiei tantrice, orgasmul cervical este cel mai profund şi plin de însemnătate tip de orgasm pe care îl poate avea o femeie. Cervixul este canalul care uneşte vaginul de uter şi este considerat centrul energiilor feminine, fiind conectat cu spiritul unei femei, cu inima ei, cu creativitatea şi întreaga ei fiinţă.

Orgasmul cervical-uterin poate fi foarte profund şi intens, nu doar la nivel fizic. Este însoţit de emoţii puternice, dragoste, sentimentul de uniune cu partenerul, dar şi de reîntregire personală. Este caracterizat prin contracţii vaginale şi uterine intense. Energia şi plăcerea se simt, însă, în tot corpul. 

Cum îl obţinem: Cervixul este localizat în cea mai adâncă parte a vaginului. După ce femeia este foarte excitată, prin stimularea clitorisului, a zonei de intrare în vagina şi a punctului G, poate fi stimulată cervical, cu ajutorul unui dildo. Chiar dacă la început poate fi uşor dureros, la un moment dat va fi cuprinsă de o senzaţie incredibilă de plăcere. Orgasmul cervical necesită între 30 şi 60 de minute de stimulare internă. Relaxarea este cheia. 

6. Orgasmul anal

Anusul este o zonă erogenă plină de terminaţii nervoase extrem de sensibile. Orgasmul anal este fizic şi intens, mai ales în cazul femeilor mai sensibile în acea zonă. 

Cum îl obţinem: Aveţi grijă să nu atingeţi vaginul cu niciunul din obiectele folosite pentru stimulare anală, pentru a evita infecţiile. Pentru penetrarea anală este necesară răbdarea şi o cantitate mare de lubrifiant. 

7. Orgasmul gâtului

Femeile pot avea orgasm şi când fac sex oral, în special prin deepthrout (n.r. în adâncime), sau dacă este aplicată presiune în spatele gâtului. Acest tip de orgasm se obţine prin excitarea glandei pituitare, potrivit tradiţiei tantrice. Orgasmul gâtului este foarte plăcut şi poate fi însoţit de uşoare convulsii, spasme şi de nevoia de a scoate sunete puternice. 

Cum îl obţinem: Orgasmul gâtului se obţine cel mai uşor cu ajutorul partenerului. Este important ca femeia să fie foarte excitată, de preferat după un orgasm clitoridian. Partenerul îşi poate folosi degetul, cu care va masa, prin gură, partea din spate, de sus, a gâtului. Chiar dacă la început este posibil să apară senzaţia de vomă, aceasta dispare. Poate fi provocat, de asemenea, şi prin sex oral efectuat adânc. 

8. Orgasmul urinar

Unul dintre cele mai rare tipuri de orgasm, orgasmul urinar poate apărea în cazul femeilor care sunt extrem de excitate fără să atingă, însă, punctul culminant, în timp ce acestea urinează. Nu este foarte intens, de obicei, dar poate avea şi episoade explozive. 

Cum îl obţinem: Prin consumul mare de apă înainte de sex. După preludiu şi sex, când ajunge în stare maximă de excitaţie, femeia poate merge să urineze. În acest timp, trebuie să se concentreze pe senzaţiile pe care le simte în timp ce urinează.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite