Cea mai importantă calitate pe care trebuie să o cauţi la un partener dacă vrei o relaţie fericită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest aspect este mult mai important chiar şi decât entuziasmul primelor întâlniri FOTO 123RF
Acest aspect este mult mai important chiar şi decât entuziasmul primelor întâlniri FOTO 123RF

Un psiholog şi terapeut de cuplu susţine că secretul unei relaţii de succes este foarte simplu, iar cea mai de preţ calitate a partenerului este una pe care de multe ori oamenii o trec cu vederea.

Psihologul Peter Pearson susţine că cea mai importantă calitate a partenerului pe care trebuie să o avem în vedere când începem o relaţie este ca acesta să împărtăşească acelaşi set de valori fundamentale. 

Mai mult, psihologul susţine că valorile comune sunt mai importante chiar şi decât sentimentul de emoţie greu de stăpânit pe care îl ai în momentul în care întâlneşti pe cineva de care eşti atras, iar acest lucru se datorează faptului că reacţiile hormonale dispar odată cu trecerea timpului, pe când valorile comune le veţi avea mereu. 

„Oamenii nu-şi negociază valorile. Îţi poţi negocia interesele, dar nu şi valorile“, a declarat Pearson pentru Business Insider Pearson. Dacă unul dintre voi îşi doreşte să-şi petreacă week-end-ul făcând drumeţii prin păduri, iar celălalt vrea să meargă la o petrecerea, atunci se poate ajunge la un compromis, însă dacă unul dintre voi vrea să-şi clădească o carieră, iar celuilalt nu-i pasă absolut deloc de statutul social, atunci s-ar putea să aveţi probleme majore. 

Pearson a oferit chiar şi exemplul unui cuplu pe care l-a consiliat: „El era chiropractician şi câştigase o mulţime de bani, iar ea pur şi simplu trăia. El construia o casă imensă, însă ea nu-şi dorea să risipească bani pe ceva ce considera ostentativ. Ea dispreţuia acest vis al lui de a avea o asemenea casă, iar asta este o coliziune uriaşă de valori şi nu este o situaţie în care să faci uşor un compromis.“

Expertul atenţionează că o relaţie în care sunt implicaţi parteneri cu un sistem diferit de valori nu va funcţiona: „Problemele mici vor lua proporţii uriaşe.“

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite