Ce să fie primul: băiat sau fată?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
45% dintre cupluri îşi doresc ca primul copil să fie băiat. FOTO Shutterstock
45% dintre cupluri îşi doresc ca primul copil să fie băiat. FOTO Shutterstock

Rezultatele unui sondaj efectuat recent dezvăluie o perspectivă surprinzătoare legată de preferinţele viitorilor părinţi atunci când vine vorba de sexul primului bebeluş. Aproximativ jumătate dintre participanţi au spus că şi-ar dori un băiat, iar motivul este unul neaşteptat.

Experţii au coordonat o cercetare în care au fost implicate 2.129 de cupluri din Statele Unite ale Americii, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Membrii voluntari au fost rugaţi  să-şi exprime părerea vizavi de sexului viitorului copil, iar concluziile au fost surprinzătoare. 47% dintre participanţi au declarat că şi-ar dori un băieţel, în timp ce doar 21% dintre ei au optat pentru o fetiţă. Celelalte cuplurilor nu au avut o preferinţă anume.

Reprezentanţii sexului puternic şi-au dorit, în procent de 63%, ca primul copil să fie băiat, faţă de cei 11% care au decis că vor să aibă o fată. Care sunt motivele din spatele acestor preferinţe? Aproximativ 45 % dintre cupluri au declarat că îşi doresc un băiat pentru că este mult mai uşor de îngrijit decât o fată. Alte cupluri au optat pentru aceeaşi variantă, dar motivele au fost diferite. Fie perechile implicate în studiu au fost de părere că băieţii mai mari sunt fraţi mai responsabili, fie au vrut să aibă un moştenitor care să ducă mai departe numele familiei.

Cei care şi-au dorit să devină părinţi de fete au explicat că, în opinia lor, surorile mai mari pot să joace rolul de model pentru mezinii familiei.

„Ancheta realizată a demonstrat că tinerele perechi au preferinţe atunci când vine vorba de sexul primului copil“, a explicat Mark Pearson, autorul studiului. Specialistul a atenţionat cuplurile că pierd din vedere esenţialul şi se focusează asupra unui aspect care nu este prioritar. „Starea de sănătate a viitorului bebeluş este mult mai importantă decât sexul lui“, a concluzionat Pearson.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite