Ce creşte dorinţa sexuală la femei: metode naturale pentru amplificarea libidoului

0
0

Ce creşte dorinţa sexuală la femei? Deşi disfuncţiile sexuale sunt foarte comune în cazul bărbaţilor, dar şi în cazul femeilor, există căi naturale prin care libidoul femeii poate fi amplificat.

Lipsa dorinţei sexuale este o problemă des întâlnită în rândul femeilor de toate vârstele dintr-o varietate de motive, printre care şi înaintarea în vârstă, bolile cronice, stresul şi anxietatea, potrivit „ Harvard Health Publications”. Iată care sunt modalităţile naturale prin care poate fi crescut libidoul doamnelor:

Ce creşte dorinţa sexuală la femei: afrodisiace naturale

Smochinele, bananele şi avocado sunt doar câteva fructe care se regăsesc pe lista afrodisiaticelor găsite în natură. Aceste fructe conţin multe vitamine şi minerale care stimulează creşterea fluxului sanguin spre organele genitale. 

Ce creşte dorinţa sexuală la femei: efectele ciocolatei

De-a lungul istoriei, ciocolata a fost un simbol al dorinţei nu doar datorită gustului să delicios, ci şi pentru că poate aduce beneficii în plan sexual. Potrivit unui articol publicat în South African Journal of Clinical Nutrition (n.r. – Jurnalul Sud African de Nutriţie Clinică), ciocolata eliberează în organismul uman două substanţe, serotonină şi feniletilamină, care pot avea efecte afrodisiace şi pot influenţa buna dispoziţie. Totuşi, potrivit Jurnalului de Medicină Sexuală, efectele ciocolatei asupra sexualităţii sunt mai mult de ordin psihologic decât medical.

Ce creşte dorinţa sexuală la femei: creşterea încrederii în propria persoană

Felul în care îţi priveşti corpul îţi poate afecta viaţa sexuală. O dietă nesănătoasă şi lipsa exerciţiilor fizice nu afectează doar imaginea de sine, ci şi felul în care o femeie se bucură de sex. Potrivit Harvard Health Publications, acest lucru poate fi „îndreptat” dacă o persoană alege să se concentreze pe calităţile sale, nu pe defecte. 

Ce creşte dorinţa sexuală la femei: cantitatea potrivită de alcool

Un pahar cu vin este cantitatea perfectă de alcool de care ai nevoie pentru a-ţi trezi simţurile, conform specialiştilor de la Mayo Clinic. Prea mult alcool poate inhiba plăcerea.

Ce creşte dorinţa sexuală la femei: odihna şi eliberarea de stres

Stresul are efecte negative asupra vieţii sexuale, mai ales în cazul femeilor. Cursurile de yoga, cititul sau orice alte activităţi relaxante sunt căi bune de a „proteja” apetitul sexual. Odihna este şi ea foarte importantă, aşa că recomandat este să dormiţi între 6 şi 8 ore pe.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite