Cum se schimbă în timp apetitul sexual al femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocolata, stridiile şi alte alimente afrodisiace nu influenţează în niciun fel dorinţa sexuală a femeilor. În schimb, vârsta şi experienţele de viaţă îşi spun cuvântul asupra sexualităţii feminine.

Dacă în cazul bărbaţilor, lucrurile sunt destul de clare în legătură cu stimulii sexuali, nu acelaşi lucru se poate spune despre femei. Apetitul lor sexual este prea puţin influenţat de alimente afrodisiace sau de fanteziile sexuale. Un nou studiu arată că experienţele pe care femeile le trăiesc, precum maternitatea sau menopauza, au un impact surprinzător asupra libidoului.

Pe măsură ce femeia înaintează în vârstă şi se maturizează, atitudinea cu privire la sex, relaţii şi stima de sine se schimbă foarte mult, a observat autorul studiului, profesorul Beth Montemurro, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, după ce a intervievat 95 de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 68 de ani.

Femeile care devin mame, precum şi cele mulţumite de locul de muncă sau care obţin promovări devin mai încrezătoare în forţele proprii, lucru care are un impact pozitiv asupra apetitului sexual. Dar şi evenimentele mai puţin plăcute din viaţa femeii, cum ar fi divoţul şi menopauza, au acelaşi efect asupra dorinţei sexuale.

Divorţul, un nou început

Multe dintre femeile care au acceptat să vorbească despre sexualitatea lor au spus că divorţul a însemnat pentru ele un nou început şi a fost un prilej de redescoperire. Înainte de căsătorie, cele mai multe dintre femeile care au participat la studiu aveau foarte puţină experienţă sexuală şi nu au dat prea mare importanţă dorinţelor lor sexuale. Divorţul le-a oferit şansa de a-şi descoperi sexualitatea.

„Unele femei, în special cele mai în vârstă, au simţit că divorţul le-a crescut stima de sine. De multe ori, ele au privit divorţul nu ca pe o finalitate, ci ca pe o a doua şansă de a căuta ceea ce-şi doreau cu adevărat, mai degrabă decât să-şi urmeze partenerul de viaţă“, spune Beth Montemurro, citat de publicaţia britanică „Daily Mail“.

Femeile tinere, cu o viaţă sexuală mai aventuroasă, au descopertit că viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit foarte mult după căsătorie. Motivul: inelul de pe deget le creşte femeilor încrederea în sine. „Căsătoria le oferă prilejul să se reinventeze. Poate că sunt mai puţin active sexual în acest moment al vieţii, dar au o atitudine mai bună în privinţa vieţii sexuale“, mai spune Beth Montemurro, autorul studiului.

Cu toate că venirea pe lume a unui copil nu este tocmai un stimulent al vieţii sexuale, maternitatea are acelaşi efect de creştere a încrederii în sine. Femeile care au participat la studiu au spus că naşterea le-a ajutat să se simtă mai bine în propria piele şi să fie mai mulţumite de aspectul lor fizic.

„În general, realizările în viaţă le fac pe femei mai încrezătoare. Iar când sunt mândre de ele, femeile qau o sexualitate mai puternică“, explică Beth Montemurro. Această încredere în sine nu se diminuează odată cu vârsta, menopauza fiind un alt moment în care apetitul sexual al femeii creşte. Acest moment din viaţă le ajută să se accepte mai uşor şi să aibă mai puţine nemulţumiri legate de aspectul fizic.

Citeşte şi:

Un bărbat a divorţat pentru că soţia avea un apetit sexual prea mare

Cum se modifică dorinţa sexuală cu vârsta

10 mituri desfiinţate. Ce nu înţeleg bărbaţii când vine vorba despre sex

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite