Cât îi ia să-ţi spună „Te iubesc”?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii spun mult mai repede cele două cuvinte decât femeile Arhiva Adevărul
Bărbaţii spun mult mai repede cele două cuvinte decât femeile Arhiva Adevărul

Se pare că fetele trebuie să aştepte un pic mai mult de trei luni până să audă cele două cuvinte magice din partea prietenului lor, care oficializează relaţia mai mult decât un status pe Facebook.

Potrivit unor noi sondaje, bărbaţilor le ia, în medie, 88 de zile într-o relaţie nouă pentru a spune „Te iubesc”. Chiar dacă pare o perioadă îndelungată, se pare că femeilor le trebuie şi mai mult timp pentru a-şi face curaj să-şi mărturisească sentimentele. Studiile au arătat că unei femei îi trebuie 134 de zile, adică patru luni şi jumătate, pentru a rosti cuvintele magice în faţa partenerului său.

Studiul confirmă ipoteza potrivit căreia bărbaţii se îndrăgostesc mai repede decât femeile. 39% din reprezentanţii sexului puternic au spus „Te iubesc” încă din prima lună a relaţiei, spre deosebire de 23% dintre femeile chestionate.

Studiul, realizat de YouGov pentru eHarmoney, a mai descoperit că 33% din bărbaţii implicaţi într-o relaţie s-au mutat împreună cu partnera lor din primele patru săptămâni.

Contrar părerii populare, potrivit căreia bărbaţii nu ţin minte momentele importante ale unei relaţii, 77% îşi amintesc când au spus prima dată „Te iubesc”, în timp ce 95% ştiu momentul în care s-au ţinut de mână prima dată cu partenera lor.

Cercetătorii au menţionat că tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, au cea mai înceată evoluţie, când vine vorba de primul sărut şi ţinut de mâini. Dar, dintre toate categoriile de vârstă, sunt cei care hotărăsc cel mai repede că sunt într-o relaţie şi au exclusiv o singură parteneră, fără să mai încerce şi altceva, după doar o săptămână de întâlniri.

Când vine vorba despre sex, 43% din bărbaţi mărturisesc că au avut relaţii sexuale încă din prima lună, în timp ce doar 36% din femei recunosc acelaşi lucru.

În mod surprinzător, reprezentanţii sexului puternic sunt mult mai rapizi când vine vorba de implicarea într-o relaţie pe termen lung, spre deosebire de doar 33% din femei dispuse să se mute împreună cu iubitul lor din primul an. Studiul a mai descoperit că 37% din respondenţi s-au logodit sau chiar căsătorit din primele 12 luni.

Jenni Trent Hughes, expertul pe relaţii de la eHarmoney, a spus că multe dintre prejudecăţile asupra bărbaţilor sunt expirate. „După secole de chestionat reticenţa bărbaţilor de a se implica sau de a fi romantici, se pare că ne-am înşelat tot timpul. Băieţii sunt mai blânzi şi mai sentimentali decât noi, fetele”, a spus aceasta pentru „The Daily Mail”. 

Vorbind din punct de vedere psihologic, chiar realist, bărbatul obişnuit are tendinţa să fie mult mai concentrat pe atribuţiile lui decât femeia”, este de părere Hughes. „Ei îşi stabilesc un ţel pe care vor să-l atingă, indiferent de preţ, fie că este vorba despre un maraton sau despre impresionarea fetei visurilor lor”, a spus ea.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite