Bărbaţii Cenuşăreasă: tipul de bărbat de care femeile ar face bine să se ferească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există foarte multe femei singure, de vârstă mijlocie, care se lasă atrase de acest discurs al Cenuşăresului, care promite conectare emoţională şi fizică profundă. FOTO influitive.com
Există foarte multe femei singure, de vârstă mijlocie, care se lasă atrase de acest discurs al Cenuşăresului, care promite conectare emoţională şi fizică profundă. FOTO influitive.com

Bărbat singur, de vârstă mijlocie, dornic de intimitate fizică şi emoţională, care speră să fie salvat din lumea dezolantă în care simte că trăieşte şi îşi iroseşte viaţa. Aceasta ar fi definţia „bărbatului Cenuşăreasă“, aşa cum a fost etichetat de o scriitoare americană. Autoarea a expus şi motivele pentru care femeile aflate în căutarea unei relaţii serioase ar trebui să ocolească acest gen de bărbat.

Scriitoarea americană Michelle Martin consideră că a identificat o nouă specie de bărbat, pe care l-a numit în mod sugestiv „Cenuşăresul“ sau „bărbaţii Cenuşăreasă“, explicând pentru publicaţia Huffington Post de ce aceştia nu ar reprezenta cea mai fericită alegere pentru femeile singure, care au trecut de 30 de ani şi care visează, la rândul lor, la un partener de viaţă alături de care să-şi întemeieze o familie.

„Bărbatul Cenuşăreasă probabil că nu a avut probleme emoţionale dintotdeauna, dar pesemne că după ani de zile petrecuţi într-un mariaj nefericit, ajung să tânjească după o relaţie în care să simtă din nou fiorii iubirii, dar consideră că nu au nicio secundă de pierdut. Indiferent de ceea ce l-a făcut să ajungă astfel, bărbatul Cenuşăreasă se simte îndreptăţit să-i fie satisfăcute nevoile emoţionale şi fizice cât mai repede“, conturează scriitoarea portretul-robot al Cenuşăresului.

Problema este că există foarte multe femei singure, de vârstă mijlocie, care se lasă atrase de acest discurs al Cenuşăresului, care promite conectare emoţională şi fizică profundă. Mai periculos, consideră autoarea, este că femeile au impresia că au descoperit „Sfântul Graal“ masculin când îl întâlnesc. Numai că, supriză, acest tip de bărbat nu este cu adevărat de încredere din punct de vedere emoţional. Această nevoie insaţiabilă de intimitate imediată este un semn de alarmă care indică vidul emoţional din viaţa sa, mai degrabă decât dorinţa de a pune bazele unei relaţii reciproce din punct de vedere emoţional. 

Scriioarea atrage atenţia că bărbatul Cenuşăreasă este în multe feluri mult mai periculos decât bărbatul Seducător, de la care femeile ştiu la ce trebuie să se aştepte. Spre deosebire de Seducători, Cenuşăreşii nu încearcă să profite sexual de femei, par bărbaţi de treabă. Poate să-şi păstreze această mască timp de săptămâni la rând, uneori mai mult, numai că acest tip de bărbat este mult prea afectat emoţional pentru a putea să menţină o relaţie pentru mult timp: cel puţin nu în starea sufletească în care se află la acel moment.

Cum recunoşti Bărbatul Cenuşăreasă

Prin urmare, cum ar putea să se protejeze o femeie de aceşti bărbaţi Cenuşăreasă, care le vor dezamăgi crunt mai devreme sau mai târziu? Scriitoarea Michelle Martin a încercat să facă o listă cu indicii care ar putea să ducă la identificarea Cenuşăreşilor:

1. Sunt mereu grăbiţi, nerăbdători şi nu pregetă să declare cât de pregătiţi sunt să-şi găsească persoana alături de care să-şi trăiască viaţa la un nivel emoţional cât se poate de intens. Nu este exclus să pună presiune pe parteneră şi să o zorească să-şi ia un angajament, pentru că sunt făcuţi să fie împreună. Probabil că vor declara plini de patos că nu s-au mai simţit niciodată aşa cu cineva.

2. Cenuşăreşii sunt adesea divorţaţi sau au ieşit dintr-o relaţie cu cineva. Nu vor să aştepte înainte de a începe să iasă din nou la întâlniri, în aşa fel încât „bagajul“ emoţional din fosta relaţie să se vindece. Sunt bărbaţii care ajung să se întâlnească simultan cu mai multe femei, dar nu pentru că ar fi nişte seducători, ci pentru că ei chiar speră că astfel au mai multe şanse să întâlească femeia care merită totala lor dedicare.

3. Sunt romantici şi creativi, îşi exprimă adesea emoţiile şi dorinţele în moduri de-a dreptul poetice. Probabil că vor avea tendinţa să vă trimită nenumărate buchete cu flori şi să facă gesturi romantice copleşitoare, pe care ar putea să le facă şi un bărbat care nu are probleme emoţionale, dar care nu le face cu o frecvenţă zăpăcitoare şi cu emfază.

4. Detestă situaţiile conflictuale şi nu reuşesc să se descurce cu momentele mai sensibile care apar în orice relaţie. Intră în panică atunci când au impresia că nu mai există conectarea emoţională pe care o visau. Nu au răbdare şi nici nu încearcă să facă ceva pentru relaţia aflată în impas, pur şi simplu trec la următoarea femeie care le atrage atenţia şi care speră că îi va face să simtă iar că îşi trăiesc viaţa cu adevărat.

5. Adoră drama, chiar dacă ar putea să susţină că nu le place aşa ceva. În sinea lor, drama este cea care îi face să se simtă cu adevărat încărcaţi de energie, de-a dreptul electrizaţi. Probabil, de aceea, un bărbat Cenuşăreasă nu se va simţi atras de o femeie fără probleme emoţionale, care ştie că adevărata intimitate se clădeşte cu multă răbdare, în timp, ca să fie reală. Prin urmare, aceşti bărbaţi ajung adesea să facă un cuplu cu o parteneră care se confruntă cu aceleaşi probleme emoţionale ca ei.

6. Să începi o relaţie cu un bărbat Cenuşăreasă poate fi incitant, măcar la început, pentru că ei le oferă femeilor de vârstă mijlocie senzaţia că au găsit un bărbat pe care se pot baza, nu băieţel speriat. Bărbaţii adevăraţi însă dau dovadă de maturitate, nu se lasă conduşi de impulsuri şi de emoţiile puternice care îi încearcă. 

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove!
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite