„Asta este totul? Pentru asta am aşteptat atât?”. Confesiuni despre cum şi-au pierdut virginitatea oameni din ultimii 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciudat, neîndemânatic şi dureros: sunt cuvintele folosite cel mai des pentru descrierea momentului în care s-a pierdut virginitatea. Dar o carte lansată recent, care cuprinde poveştile emoţionante şi extrem de intime a primei experienţe, arată cum s-a transformat intimitatea în ultimul secol, din perspectiva primei dăţi.

28 de poveşti, începând de la omul fără braţe, la cuplul care a făcut sex prima dată în 1950 şi care s-a căsătorit 32 de ani mai târziu, până la femeia drogată, toate fac parte din volumul „Losing It: How We Popped Our Cherry Over The Last 80 Years”, scris de Kate Monroe. 

Autoarea este de părere că oricine a trecut prin această experienţă are o poveste fascinantă. Monroe a fost interesată, în mod special, de diferenţele culturale şi istorice legate de acest moment, motiv pentru care a vorbit cu oameni din toată lumea şi, mai ales, de toate vârstele. 

image

„Am intervievat o femeie în vârstă de 101 ani, care şi-a pierdut virginitatea în 1930. Era absolut firesc să nu-şi mai aducă aminte astfel de detalii, precum nici momentul precis în care s-a întâmplat, pentru că s-a întâmplat de mult. Dar nu uitase absolut nimic, ţinuse minte totul. S-a întâmplat înainte să se căsătorească, cu cel care avea să-i devină soţ”, povesteşte Monroe (foto) pentru „Daily Mail”. 

„Ne imaginăm că generaţiile vechi aveau o atitudine victoriană în privinţa sexului, dar chiar nu este adevărat. Au existat destui oameni destupaţi şi fără pudori. Ce m-a fascinat a fost explorarea istoriei recente direct prin poveştile spuse la persoana I despre cum oamenii şi-au pierdut virginitatea”, spune autoarea. 

„Întreabă pe cineva care şi-a pierdut virginitatea în 1940 şi apoi pe altcineva care a trecut prin asta în 1990. Vor fi două poveşti complet diferite, pentru că în aceşti ani s-au întâmplat atât de multe lucruri care au schimbat felul în care ne raportăm la intimitate. Au apărut mijloacele de contracepţie, ceea ce a schimbat enorm vieţile femeilor. Este o călătorie fascinantă”, povesteşte Monroe. 

Fragmente de poveşti din carte

„Faptul că am învăţat cum să o satisfac şi în alte feluri a fost un pas înainte pentru mine”, spune Charlie Thomas, născut în 1962, victimă a thalidomidei, motiv pentru care braţele sale se termină la coate. 

„Se întâmpla la finalul anilor '70, ea era fiica unui cuplu de lesbiene şi o chema Stella. Avea un bust impresionant, mirosea a adolescenţă şi atrăgea privirile tuturor când mergea pe stradă. Am devenit iubiţi în câteva luni. Într-o zi, în dormitorul ei, în timp ce mama ei era jos, am început să ne jucăm şi s-a ajuns la marele moment în care ea şi-a desfăcut picioarele. M-am urcat deasupra ei, nu aveam noţiunea preludiului pe atunci, şi, cu puţin ajutor din partea ei, am reuşit să-mi fac treaba. Îmi amintesc cum mă întrebam în mintea mea dacă asta este totul? Pentru asta am aşteptat atât? Nu e nimic, nu simt nimic. Am trecut prin act, fără senzaţii. La scurt timp după primul episod, am început să o facem în fiecare seară. Am avut multe partenere de-a lungul anilor, pentru că eram în trupe rock-and-roll şi mă duceam cu oricine care venea la mine”, povesteşte Charlie Thomas în carte. 

„Unele mişcări nu sunt o opţiune pentru mine, din cauza dizabilităţii mele, sunt zone la care nu pot ajunge, fizic. Aşa că am devenit as la sex oral, ca să-mi răscumpăr celelalte neajunsuri. Pot garanta plăcerea acum, în ciuda handicapului meu”, spune sigur pe el Thomas. 

„Am ajuns direct la spital”. Taylor, din Pennsylvania, SUA, născut în 1981. Şi-a pierdut virginitatea în august, 1997, la vârsta de 15 ani.

„Într-o vineri oarecare, m-am întâlnit cu Sarah la ea acasă. Am mâncat împreună, am băut puţin vin, ne-am uitat la TV şi ne-am giugiulit pe canapea. Ar trebui să precizez că această canapea este o monstruozitate din piele, care avea o masă de sticlă aşezată chiar în faţa ei. La început, am devenit agitat că nu puteam să-mi păstrez erecţia preţ de mai multe minute. Aşa că ne-am oprit pentru puţin timp, până să încerc din nou. Sarah a insistat să se aşeze deasupra, am încercat de două ori fără sorţi de izbândă, iar la a treia încercare, mi-a alunecat genunchiul. Am alunecat de pe canapea direct cu capul în colţul mesei. Am început să râdem necontrolat amândoi, primele minute, după care ne-am dat seama că eram plin de sânge. Am plecat spre spital, ea conducea cu viteză, eu ţineam un prosop de bucătărie în dreptul rănii, râzând în continuare”. 

„Era francez, arăta OK pe ringul de dans, dar atât.”. Samantha, USA, 23 de ani. Prima experienţă nu a fost atât de romantică pe cât se aştepta.

„Eu şi cea mai bună prietenă a mea eram cele mai amuzant, plăcute şi simpatice fete din liceu. Eram populare, dar nu la modul în care sunt majoretele. Ne făceam prieteni mai mult băieţi decât fete. Trăiam într-un orăşel, la distanţă de o oră de oraşul mare. Când aveam 16 ani, am urcat în autobuz către oraş, într-o luni seară. Eram convinse că va fi o experienţă plină de pasiune. Până dimineaţa, când ne-am trezit într-un hostel, la răsărit. Prietena mea fusese drogată de bărbatul cu care împărţise patul, iar eu aveam un gust străin şi urât în gură, nimic şarmant. Era francez, arăta OK pe ringul de dans, dar atât. M-a luat într-o baie, scurt. A fost un moment când păsările cântau dimineaţa şi eu mi-am dat seama că sângerez puţin. Prietena mea m-a ţinut în braţe în drumul spre casă, când nu am scos niciun cuvânt. Suntem apropiate şi astăzi”. 

„Este vorba despre ce simţi”. Mei, născut în 1991, în China. Şi-a pierdut virginitatea la colegiu. 

„Am crescut cu nişte părinţi extrem de stricţi. Luam cele mai bune note, iar atitudinea în privinţa sexului, drogurilor, alcoolului şi altora era cât se poate de conservatoare. Când am ajuns la colegiu, am început să mă întâlnesc cu Jamie. Era tot ceea ce vechea mea viaţă nu era. Fuma şi bea şi nu i se părea că este mare lucru. După două săptămâni, am decis că vreau să fac sex cu el. Dacă mă gândesc acum, aş şterge cu buretele rigiditatea şi atitudinea chineazească care mi-a definit viaţa în primii 19 ani. Şi Jamie era virgin, aşa că niciunul dintre noi nu prea ştia ce să facă. A fost agitat şi încordat şi a durut îngrozitor de mult. După câteva încercări eşuate, am renunţat. Am rămas împreună şi am petrecut multe zile şi nopţi bucurându-ne doar de compania noastră. Până când, într-o noapte, am simţit că se va întâmpla aşa cum trebuie. Ne-am mişcat încet şi am reuşit. Ţin minte că mă uitam în ochii lui exact atunci şi mă gândeam că niciodată nu am fost mai fericită datorită unei decizii luată de mine”. 

„Dacă erai inteligent, cunoaşteai anatomia. Altfei, dansai cu dezastrul”, bărbat britanic, care doreşte să rămână anonim, născut în 1942. Şi-a pierdut virginitatea la 16 ani cu prima şi singura sa soţie.

„Nu exista educaţie sexuală în şcoli. Poţi să le arăţi oamenilor desene şi diagrame, dar tot trebuie să experimenteze pe propria piele. Mi-am întâlnit soţia când avea 14 ani, iar eu 16. Era extrem de deschisă la minte şi complet opusă autorităţii de vreun fel, aşa că am ajuns foarte repede în acest punct. Obişnuiam să dansăm foarte mult, încă mai facem asta, când prindem ocazia. Pe atunci, venea foarte des la mine acasă. Părinţii mei erau plecaţi toată ziua, aşa că casa era a noastră. Stăteam cu orele împreună, ascultând muzică şi multe altele. Nimeni nu avea habar de ce puteam să facem noi acolo”. 

Citeşte şi:

Ştiinţa din spatele primei nopţi de dragoste

Prima dată contează. Cum ne influenţează prima experienţă sexuală

„Balurile purităţii“, ceremoniile controversate în care fiicele îşi încredinţează virginitatea taţilor

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite