9 motive pentru care femeile ar trebui să se masturbeze în mod regulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7,9% din respondente cu vârsta între 25 şi 29 de ani se masturbează de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă o fac în proporţie de 23,4% într-o perioadă de timp similară. FOTO terapeutic-info.blogspot.com
7,9% din respondente cu vârsta între 25 şi 29 de ani se masturbează de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă o fac în proporţie de 23,4% într-o perioadă de timp similară. FOTO terapeutic-info.blogspot.com

Masturbarea feminină, dar şi cea masculină au parte de o reputaţie proastă din cele mai vechi timpuri, chiar dacă la nivel individual beneficiile au fost întotdeauna simţite pe propria piele. Cercetări recente arată că femeile de peste 18 ani s-au masturbat măcar o dată, în timp ce altele se bucură de această activitate în mod regulat.

Dr. Lauren Streicher, profesor asociat de obstetrică şi ginecologie la Universitatea  Northwestern, autoare a cărţii „Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever“ a explicat pentru publicaţia americană Huffington Post care sunt beneficiile masturbării regulate în ceea ce le priveşte pe femei.

Pe de altă parte, un studiu realizat de curând în SUA, în cadrul Universităţii Indiana, confirmă faptul că femeile recurg la această stimulare solitară mult mai rar decât o fac bărbaţii. Mai exact, 7,9% din respondente cu vârsta între 25 şi 29 de ani se masturbează de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă o fac în proporţie de 23,4% într-o perioadă de timp similară.

Dr. Lauren Streicher consideră că masturbarea este unul dintre puţinele „vicii“ de care ne putem bucura fără să ne temem de urmări negative, pe primul loc situându-se bolile cu transmitere sexuală. Specialistul în obstetrică şi ginecologie subliniază că masturbarea şi-a dovedit numeroasele părţi pozitive în decursul anilor de studiu, fiind eficientă în eliminarea stresului, îmbunătăţirea vieţii sexuale şi a relaxării fizice etc.

1. Masturbarea te face mai fericită

Plăcerea este unul dintre factorii despre care ştim cu certitudine că ne ajută să ne simţim bine. Iar în cazul orgasmului lucrurile sunt destul de clare, explică Lauren Streicher, din moment ce sunt eliberate în organism dopamină şi oxitocină, hormoni responsabili de creşterea stării de bine în mod natural şi de combaterea stresului.

2. Masturbarea face minuni în ceea ce priveşte cunoaşterea trupului
Trupul nostru ar trebui să ne fie cel mai bun prieten din moment ce ne este dat pentru toată viaţa. Iar din acest proces de autocunoaştere trebuie să facă parte şi masturbarea. „Este esenţial ca femeile să se familiarizeze cu propria anatomie şi astfel să ajungă să înţeleagă ce le face plăcere, care sunt stimulii la care au un răspuns sexual ce le oferă plăcere“, punctează Streicher.

3. Masturbarea îmbunătăţeşte viaţa sexuală
Cunoaşterea propriului corp şi modul în care acesta răspunde la anumite tipuri de atingere le ajută pe femei să devină mai încrezătoare în pat şi să le comunice fără jenă partenerilor ceea ce-şi doresc. Bineînţeles, comunicarea constructivă face minuni şi în privinţa vieţii sexuale, la fel ca şi în alte privinţe.

4. Masturbarea ajută la reglarea somnului
Există un motiv ştiinţific pentru care ne simţim adormiţi după ce avem orgasm: orgasmul are darul de a elimina tensiunea fizică şi emoţională, dar şi de a suprasolicita trupul, proces care ne ajută să adormim mai repede. „În general, oamenii au parte de un somn mai bun şi mai liniştit după ce se masturbează, în principal pentru că se simt mai relaxaţi şi satisfăcuţi“, în opinia dr. Streicher.

5. Masturbarea, modalitatea perfectă de a elibera tensiunea sexuală
Femeile care trec printr-o perioadă în care nu au alături un partener de viaţă sau nu fac sex cu partenerul din varii motive, pot alege să elibereze această tensiune acumulată masturbându-se.

6. Masturbarea ameliorează durerile menstruale

Crampele resimţite de multe femei în timpul menstruaţiei pot fi ameliorate cu ajutorul masturbării, contractarea uterină din timpul autostimulării ajutând la eliminarea mai rapidă a sângelui, conform dr. Streicher. Deşi studiile care indică acest efect pozitiv sunt puţine, specialistul recomandă femeilor să recurgă la masturbare inclusiv în această perioadă mai sensibilă.

7. Masturbarea ajută la menţinerea libidoului
Chiar dacă nu facem sex un timp îndelungat, masturbarea este o modalitate la îndemână pentru ca femeile să se bucure de de o stare de spirit bună şi de a-şi menţine ţesuturile elastice şi sănătoase datorită fluxului sangvin din zona organelor genitale, punctează doctorul Streicher. „Persoanele care nu fac sex lungi perioade de timp şi nici nu recurg la masturbare, ajung ca nici măcar să nu se mai gândească la această parte important a vieţii lor, abordare total greşită şi nocivă“, este de părere medicul.

8. Menţine interesul treaz în cuplu
Persoanele implicate de ani buni într-o relaţie ar trebui să lase jena deoparte şi să includă în meniul erotic şi masturbarea. Pe măsură ce ne cunoaştem mai bine trupul cu ajutorul masturbării, cu atât mai mult ne vom dori să fim intimi cu partenerul.

9. Masturbarea creşte posibilitatea orgasmelor multiple
Dacă în cazul bărbaţilor atingerea climaxului reprezintă încheierea actului sexual, pentru femei „călătoria“ poate continua dincolo de primul orgasm, spre al doilea sau al treilea orgasm, în funcţie de cât de bine îşi cunosc trupul. Iar masturbarea este o cale extraordinară de a afla cum se poate ajunge la experimentarea orgasmelor multiple.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite