8 semne că „băiatul bun” este de fapt un diavol deghizat care vă va frânge inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experta în relaţii Julie Hanks sfătuieşte să învăţaţi să aveţi încredere în instinctele voastre. FOTO Arhivă
Experta în relaţii Julie Hanks sfătuieşte să învăţaţi să aveţi încredere în instinctele voastre. FOTO Arhivă

Dacă aveţi oroare de aparenţele înşelătoare şi încă nu reuşiţi să-i depistaţi la timp pe „tipii buni”, iată câteva semne care vă vor ajuta să nu ajungeţi prea departe cu aceştia.

Pentru a nu vă mai lovi capul de toţi pereţii cu tipii autoproclamaţi „buni” care de fapt se dovedesc a fi narcisişti cu tot felul de nevoi, nemernici geloşi sau jucători, care pe deasupra mai au şi temperamente pasiv-agresive, experta în relaţii şi terapie de cuplu Julie Hanks şi autoarea cărţii „Vindecarea prin epuizare” (n.r. The Burnout Cure) indică următoarele semne prevestitoare că aveţi de-a face cu un astfel de bărbat:

1. Spune lucruri răutăcioase într-un mod drăguţ

„Dacă vă spune lucruri dureroase sau nepoliticoase pe un ton de îngeraş, sau în numele sincerităţii, acestea sunt tot răutăcioase şi de nepermis”, susţine Hanks. „Sau dacă face comentarii tăioase sau batjocoritoare după care râde spunând „Glumeam, de ce iei lucrurile atât de în serios?” este foarte posibil să fie un nemernic deghizat în ʹbăiat bunʹ.”

2. Reacţionează urât atunci când sunteţi ocupate

Potrivit lui Hanks, chiar dacă vă simţiţi flatate că vrea să-şi petreacă tot timpul liber în compania voastră, este bine să observaţi anumite trăsături de caracter atunci când îl refuzaţi.  Dacă doar îşi exprimă regretful şi vă spune că vă va simţi lipsa, atunci este un tip extraordinar. Dacă în schimb reacţionează nu tocmai bine, purtându-vă sau vorbindu-vă rece şi făcându-vă să vă simţiţi prost pentru alegerea altcuiva sau a altei activităţi în defavoarea lui, este foarte posibil să aveţi de-a face cu unul dintre cei răi şi prefăcuţi.

3. Vă face cadouri care nu sunt deloc pe gustul sau în stilul vostru

Dacă primiţi în dar astfel de lucruri, ar fi cazul să vă întrebaţi care sunt motivele celui cu care vă întâlniţi sau cu care aveţi o relaţie. „S-ar putea să fie vorba despre un nemernic care încearcă să vă schimbe aspectul fizic, respective cel vestimentar, sub pretextul generozităţii sale”, spune Hanks.

4. Decide doar el şi trece peste sugestiile sau deciziile voastre

Poate părea un semn de grijă şi de atenţie, dar, potrivit lui Hanks, această situaţie ar trebui să primească un steguleţ roşu. „Dacă vrea întotdeauna să decidă lucruri - unde să mergeţi, ce să faceţi - luaţi lucrurile acestea drept semne prevestitoare în legătură cu tipul de personalitate şi de character al acestuia”, spune expert în relaţii de cuplu.  

5. Vorbeşte lucruri urâte despre fostele lui iubite

Această situaţie este asemănătoare cu cea în care sunteţi sfătuite să nu vă întâlniţi niciodată cu un tip care înşeală. „Dacă este drăguţ cu voi dar vorbeşte urât la adresa fostelor lui iubite şi le blamează pe acestea pentru despărţire, atunci probabil că va proceda la fel şi cu voi dacă lucrurile nu merg între voi.”

6. Face eforturi pentru a fi în permanent control asupra voastră

Să comunicaţi prin bileţele de dragoste sau prin check-in-uri sau alt gen de mesaje pe reţelele de socializare, atunci când vă aflaţi la depărtare unul faţă de celălalt reprezintă o parte importantă dintr-o relaţie sănătoasă. Dar dacă vă monitorizează în permanenţă şi, mai mult decât atât, depune eforturi considerabile pentru a şti unde sunteţi şi ce faceţi şi vă urmăreşte obsesiv, „acesta ar putea reprezenta un semn de gelozie şi de insecuritate - chiar dacă le plasează sub umbrella dragostei”, avertizează Hanks.  

7. Are relaţii negative şi nefuncţionale cu alte femei din viaţa lui  

Dacă tratează alte femei din viaţa lui urât sau dacă vorbeşte despre acestea într-un mod negative şi nerespectuos, acesta este un indicator clar al faptului că aveţi de-a face cu un ticălos nedescoperit care trece drept „băiat bun”, chiar dacă vouă vă declară dragoste şi adoraţie.  

8. Nu arată alte emoţii

Nimeni nu se simte bine tot timpul. Atunci când un tip eşuează în a-şi exprima emoţiile sau stările, trebuie să-l priviţi cu scepticism şi cu precauţie. „Amabilitatea excesivă poate reprezenta o formă de disimulare a unei nevoi emoţionale”, dezvăluie Hanks. „Adulţii sănătoşi pot exprima o varietate largă de emoţii - bucurie, supărare, iritare, teamă, surprindere, ruşine - şi nu au nevoie să se ascundă sub faţada amabilităţii.”

Julie Hanks mai sfătuieşte să învăţaţi să aveţi încredere în instinctele voastre. Dacă instinctul vă spune că ceva nu este în regulă cu tipul cu care vă întâlniţi sau cu care aveţi o relaţie, este recomandat să îl luaţi în calcul.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite