6 treburi casnice „invizibile“ care le consumă timpul și energia mamelor. „Totul, de la pantaloni, cămăși, șosete și pantofi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe dintre sarcinile invizibile tind să cadă pe umerii mamei. Deși bărbații au început  să își asume mai multe responsabilități casnice practice decât în trecut, femeile continuă, de obicei, să poarte cea mai mare parte a sarcinilor unei gospodării.

Mamă cu bebe la plimbare Foto ilustrativă jpg

"Femeile nu doar că fac mai multă muncă, munca pe care o fac este solicitantă din punct de vedere mental și emoțional: anticiparea și planificarea modului în care să satisfacă nevoile familiei", a declarat pentru HuffPost Laura Dange, un educator care facilitează ateliere de lucru pe tema muncii casnice.

Publicația a întrebat mamele ce sarcini invizibile sunt mai solicitante decât ar putea părea. Iată ce ne-au spus acestea:

1. Să menții la zi garderoba copiilor

Lina Forrestal, creatoare de conținut și gazda "The New Mamas Podcast", a declarat că menținerea la zi a garderobei bebelușilor și a copiilor mici, care cresc rapid, cu articole care se potrivesc, este o "provocare uriașă".

"Totul, de la pantaloni, cămăși, șosete și pantofi", a declarat ea pentru HuffPost. "Apoi, mai este și sarcina de a trebui să cumpărăm lucruri noi și să punem deoparte, să donăm sau să vindem lucrurile vechi care nu se mai potrivesc. Este cea mai mare pierdere de timp invizibilă".

De asemenea, o mamă trebuie să se asigure că hainele sunt adecvate sezonului - adică să se asigure că micuții au costume de baie de mărimea potrivită pentru vară și pulovere și pantaloni care se potrivesc pentru lunile de iarnă.

2. Planificarea meselor

Caitlin Murray, creatoarea din spatele lui @BigTimeAdulting pe Instagram, a declarat că, deși există un milion de elemente pe lista ei de lucruri de făcut în timpul muncii invizibile, cel mai consumator este să își dea seama ce va mânca familia ei în fiecare zi. Iar asta nu înseamnă doar să vină cu idei de mese, ci și să găsească opțiuni echilibrate, nutritive și gustoase care să le placă tuturor celor trei copii ai ei.

Pentru artista de benzi desenate Debbie Tung, este, de asemenea, să își ia timp pentru a planifica cu atenție mesele și să creeze o listă de cumpărături, astfel încât să cumpere doar produse pe care știe că le vor folosi pentru a evita risipa de alimente.

3. Ținerea evidenței articolelor de uz casnic necesare

Aceasta poate să nu pară o sarcină monumentală în aparență, dar a rămâne constant în fruntea lucrurilor care trebuie înlocuite sau reaprovizionate - cum ar fi scutece, articole de toaletă, articole de curățenie, gustări și hrană pentru animale de companie, doar pentru a numi doar câteva - necesită o cantitate destul de mare de muncă mentală.

"De ce este de obicei mama cea care știe ce produse sau alimente se termină în orice moment în familie?" s-a întrebat Renee Reina Grenon, gazda podcastului "The Mom Room", pentru HuffPost.

4. Gestionarea programelor școlare, a nevoilor și a comunicării

Pentru Starr, aceste sarcini legate de școală presupun "mult mai mult decât se vede". Un exemplu: citirea tuturor e-mailurilor și a documentelor școlare care sunt trimise acasă și apoi luarea de măsuri pentru tot ceea ce necesită un răspuns.

"Pentru unele dintre aceste elemente, asta înseamnă să-mi verific programul pentru a vedea dacă pot să-mi iau liber de la serviciu pentru a fi voluntar într-o clasă sau la un eveniment școlar, sau să marchez programul pentru că este o jumătate de zi sau există o excursie sau ceva ce trebuie să planificăm", a spus Starr.

Alte sarcini includ, fără a se limita la acestea, înscrierea la activitățile extrașcolare, ajutorul la strângerile de fonduri ale școlii, obținerea biletelor de la medic pentru a motiva absențele și răspunsul la întrebări sau note de la profesori.

5. Programarea întâlnirilor

În casa scriitoarei și creatoare de conținut CJ Kelsey, ea este cea care are de obicei sarcina de a programa și gestiona întâlnirile, a spus ea. „Eu mă ocup nu numai de programările la medic ale copiilor mei, ci acum și de cele ale părinților mei", a declarat ea pentru HuffPost. "Și este nevoie de mult timp pentru a da telefoanele și a le ține pe toate organizate".

6. Participarea la petreceri aniversare

Planificarea unei petreceri de ziua de naștere pentru copilul tău poate fi foarte solicitantă, dar este un eveniment care se întâmplă o dată pe an. Cu toate acestea, este posibil să fiți invitat la petrecerile altor copii de câteva ori pe lună - sau chiar mai mult.

"Nu pare așa, dar a fi invitat înseamnă multă muncă", a spus Forrestal. "De la a-ți aminti să răspunzi la invitație, la cumpărarea unui cadou, la calculele mentale pentru a ajunge la timp la locația petrecerii de aniversare - de obicei într-un weekend cu alte evenimente în desfășurare."

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite