11 moduri demonstrate ştiinţific prin care poţi cuceri sexul opus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO becomegorgeous.com
FOTO becomegorgeous.com

Experienţa şi trecutul ne spun că viaţa este mai bună pentru cel care vede partea plină a paharului. Dacă eşti sănătos, convingător şi sigur pe tine, lumea va vedea exact ceea ce transmiţi. Şi se pare că nu trebuie să câştigi marele loz la loteria genetică pentru a avea succes, mai ales cu sexul opus.

Site-ul Bussines Insider a compilat datele unor studii şi cercetări bazate pe sex şi atracţie şi a descoperit 12 moduri şi atitudini pe care atât bărbaţii, cât şi femeile, le pot folosi sau adapta pentru o viaţă sentimentală reuşită.

Să ai dinţii mereu albi
Un studiu recent a confirmat că dinţii albi şi uşor depărtat fac oamenii să pară mult mai atractivi. Cercetarea, realizată de Universitatea din Leeds, Anglia, a conchis că „dantura umană este echivalentul cozii de păun”. Sunt un semn al sănătăţii şi al unei moşteniri genetice care ajută la selectarea unui partener.

Fructe şi legume, pentru o piele strălucitoare
Pielea şi tenul unui om care include în meniul său zilnic fructe şi legume proaspete vor vorbi de la sine, arată un studiu realizat de PLoS ONE. Antioxidanţii şi vitaminele din acestea oferă un pigment natural pielii, iar rezultatele unei astfel de diete se văd imediat. Participanţii la studiu care au inclus fructe şi legume au arătat mai bine decât cei care le-au exclus.

Fetele ar trebui să zâmbească mai des
Se pare că există un motiv pentru care străini de pe stradă îţi mai spun, din când în când, din senin, să zâmbeşti. Fericirea este cea mai atractivă emoţie la o femeie, potrivit studiului „Impactul exprimării emoţiilor asupra atracţiei sexuale”. Rezultatele arată că un simplu zâmbet îi face pe bărbaţi să se simtă şi mai atraşi de femei.

Bărbaţii trebuie să se încrunte mai des
Iar în cazul bărbaţilor, lucrurile stau exact invers. Cei care zâmbesc mai puţin sunt mult mai atractivi în faţa femeilor. De fapt, fericirea este cea mai puţin şarmantă, când vine vorba de exprimarea emoţiilor unui bărbat. Femeile sunt atrase de „băieţii răi”, fenomen încă nedesluşit de studiile de până acum.

Femeile ar trebui să se prostească un pic pentru un flirt
Cu toate că pare dureros, cât timp fetele caută un flirt sau o aventură de o noapte, rolul lui Kelly din „Familia Bundy” ar trebui să le servească drept model. Într-un studiu publicat în „Evolution and Human Behavior”, la Universitatea din Texas, s-a scris că bărbaţii sunt mult mai atraşi de fetele care par „imature şi prostuţe”, sau măcar „somnoroase şi uşor intoxicate”.

Cele sigure pe ele şi lucide sunt cel mai puţin atrăgătoare, cel puţin pentru flirturi. Bărbaţii care caută partenere pe termen lung caută opusul celor de mai sus.

Barba trebuie să dispară
În „Oxford Journal”, bărbaţii cu barbă au fost etichetaţi drept cel mai puţin atrăgători, pentru că sunt percepuţi drept agresivi şi aparţinând unei clase sociale superioare, dar asta nu-i face mai arătoşi în faţa femeilor.

Niciodată fără ruj roşu
Mitul rujului de culoare roşie nu este un mit, se pare. Buzele unei femei sunt considerate cele mai atrăgătoare, în special când sunt date cu ruj, arată un studiu realizat la Universitatea din Manchester. Bărbaţii se holbează timp de şapte secunde la buzele unei femei, când sunt rujate. Prin comparaţie, aceştia petrec, în medie, doar 0.95 de secunde uitându-se la ochii ei şi 0.85 de secunde la păr.

Bărbaţii n-ar trebui să fie facili
Cercetările recente au ajuns la concluzia că o femeie găseşte atractiv bărbatul care încă nu s-a manifestat în ceea ce o priveşte şi ale cărui intenţii sunt încă neclare. Spre deosebire de cel care i-a arătat că este extrem de interesat de ea. Femeile ajung să se gândească mult mai mult timp la cel care transmite semnale mixte, fiind nesigure dacă acesta le place sau nu.

Apoi, vor ajunge la următoarea concluzie: „nu pot să mi-l scot din cap”. Studiul sugerează că dacă bărbaţii s-ar ţine în frâu la început şi ar ajuta la crearea unei aure de mister în jurul lor, au mult mai multe şanse cu sexul opus după.

Femeile ar trebui să folosească tonalităţi înalte
Tot ce ştiaţi despre vocile răguşite care sunt sexy, trebuie uitat. Reprezentantele sexului frumos care vorbesc pe tonalităţi înalte sunt mult mai atractive pentru bărbaţi. Asta pentru că o voce subţire înseamnă un corp mic, care trebuie protejat.

Bărbaţii trebuie să se relaxeze
Reprezentanţii sexului puternic care nu sunt stresaţi câştigă teren în faţa femeilor, faţă de ceilalţi rivali agitaţi. Şi asta pentru că cei care nu se stresează înseamnă că au găsit o modalitate de a lupta cu situaţiile dezagreabile, moştenire genetică pe care femeile speră să o aibă şi viitorii copii cu aceştia.

Toată lumea ar trebui să se dea cu montagne russe
Un studiu publicat anul trecut a arătat că cei care se plimbă cu trenul de mare viteză îşi găsesc partenerii de distracţie, chiar dacă nu sunt implicaţi romantic, mult mai atrăgători.

Nu a fost nicio diferenţă pentru cei care se aflau deja într-o relaţie, aşa că descoperirea funcţionează doar pentru cei fără pereche. Mai mult de 1.000 de oameni au participat la acest studiu, publicat în „Archives of Sexual Behavior”.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite