Unul dintre cele mai scumpe ceaiuri din lume, cules numai de virgine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anual, se culeg doar 48 de kilograme de ceai Kilburn Imperial
Anual, se culeg doar 48 de kilograme de ceai Kilburn Imperial

Pare o istorie scoasă din cartea de povești, deoarece se spune că doar mâinile unei tinere virgine poate culege un anumit tip de ceai, care se vinde cu 520 de euro kilogramul. Poveste sau un, legenda culegătoarelor ceaiului "Alb Virgin" este un excelent instrument de marketing.

Tradiția, veche de sute de ani, spune că ceaiul trebuia cultivat și cules de către virgine, care apoi era tăiat cu foarfeci de aur și presărat într-un vas auriu. Apoi, era oferit împăraţilor Chinei, drept tribut, relatează cotidianul spaniol "El Mundo".

Omul de afaceri Malinga Gunaratne a avut ideea de a relua tradiția după ce a vizitat un expert în parfumuri, în Franța, care avea pe masă punguțe cu iasomie din 15 țări diferite.

"Când l-am întrebat care este diferența între punguțele de iasomie mi-a spus că totul depinde de transpirația de pe mâinile celor care culeg iasomia, care impregnează planta cu un amestec rezultat din alimentele pe care le mănâncă", a declarat Gunaratne.

Când s-a întors în Sri Lanka, bărbatul s-a gândit că tradiția era adevărată și s-a decis să angajeze virgine pentru a culege ceaiul Kilburn Imperial, mai cunoscut sub numele ceai Alb Virgin.

Află cine plăteşte 520 de euro pentru un kilogram de ceai cules de virgine

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite