Un restaurant din China a stârnit revoltă după ce şi-a cântărit clienţii înainte de a lua comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şi-au obligat clienţii să se cântărească îniante de a putea face comandă, amplasând două cântare chiar la intrarea în local, reprezentanţii unui restaurant din oraşul Chibna au fost nevoiţi să-şi ceară scuze, explicând că iniţiativa a venit din dorinţa de a scădea risipa de mâncare.

Reprezentanţii unui restaurant din China au fost nevoiţi să-şi ceară scuze pentru că le-a cerut clienţilor să se cântărească înainte de face comanda. Iniţiativa restaurantului a fost lansată în condiţiile în care preşedintele Xi Jinping denunţa recent risipa de mâncare, în cadrul unei campanii naţionale.

Restaurantul din oraşul Changsha a decis, în această săptămână, să amplaseze două cântare chiar la intrarea în local, relatează BBC News, citat de hotnews.ro. Apoi îi ruga pe clienţi să îşi introducă măsurile într-o aplicaţie astfel încât aceasta să le indice exact cel mai potrivit meniu pentru silueta lor.

Revolta a izbucnit pe reţeaua socială locală, Weibo, postările care aveau hashtag cu numele restaurantului fiind vizualizate de peste 300 de milioane de ori.

Restaurantul a fost nevoit să îşi ceară scuze, argumentând că nu a forţat pe nimeni să se cântărească, ci doar a dorit să pledeze pentru a stopa risipa alimentară.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite