Topul domeniilor în care lucrează persoanele predispuse la infidelitate: de ce le este bărbaţilor mai uşor să-şi facă amante la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat pe mai mult de 40.000 de persoane a scos la iveală că locul de muncă şi vârsta sunt două criterii importante în stabilirea predispoziţiei la infidelitate.

În încercarea de a afla profilul şi domeniul de activitate al persoanelor care sunt predispuse la infidelitate, cercetătorii au analizat raspunsurile a 42.000 de adulţi din mai mult de 100 de ţări, selectând persoanele care se aflau deja într-o relaţie extraconjugală, scrie dailymail.co.uk.

Conform studiilor realizate la Universitatea din New York, în jurul vârstei de 29, 39, 49 sau 59 de ani, oamenii sunt mult mai predispuşi la infidelitate, schimbarea prefixului făcându-i să se gândească la sensul vieţii şi gradul de fericire obţinut până în acel moment. „În încercarea de a da un sens vieţii, mulţi oameni ajung să devină infideli“, a spus Adam Alter, principalul autor al studiului.

Locul de muncă, principalul loc în care încep aventurile extraconjugale

Două treimi din persoanele chestionate au recunoscut că locul de muncă este principala sursă de potenţiali parteneri extraconjugali, adăugând că astfel nu trebuie să ajungă în altă parte, unde ar putea fi prinşi. Cu toate acestea, 85% dintre respondenţi au spus că nu ar sugera nimănui să se implice într-o relaţie intimă cu un coleg, deoarece o posibilă colaborare cu acea persoană, după încheierea aventurii, va fi aproape imposibilă.

21 % dintre persoanele chestionate au vorbit despre pericolele existenţei unor zvonuri  prin birou, spunând că barfa colegilor este cel mai probabil mod în care partenerul lor ar putea afla de infidelitate. În ciuda riscurilor, doar 10% din respondenţi s-au arătat îngrijoraţi de faptul că o relaţie extraconjugală le-ar putea împiedica progresul în carieră.

Cercetătorii au făcut şi un clasament al joburilor ocupate de cele mai infidele persoane, în top aflându-se cei din sectorul financiar, urmaţi îndeaproape de piloţi, medici şi asistente medicale.

Topul domeniilor profesionale în care lucrează cele mai infidele persoane:

1. Financiar (bancheri, brokeri, analişti)   

2. Aviaţie (piloţi, însoţitorii de zbor)  

3. Sănătate (medici, asistente medicale)  

4. Afaceri (directori generali, manageri, secretari)  

5. Sport (sportivi, instructori)  

 6. Arte (Muzicieni, modele, actori, fotografi)  

 7. Viata de noapte (DJ, dansatori, chelneri)  

 8. Comunicare (jurnalişti, relaţii publice, comunicare)  

 9. Juridic (avocaţi, secretare, procurori, judecători)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite