Ce ascund cuplurile care „pozează“ în relaţia perfectă pe internet: „Tindem să credem ceea ce arătăm celor din jur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăim într-o perioadă în care statutul de pe internet este mult mai important decât cel din realitate. Aşa se face că în spatele postărilor în care partenerii îşi arată fericirea pot sta realităţi diferite.

De multe ori, pozele de pe reţelele sociale, declaraţiile siropoase şi afişarea ostentativă a unui cuplu fericit pot ascunde exact opusul realităţii. Stima de sine scăzută la nivel de relaţie este motivul din cauza căruia oamenii simt o nevoie acută de aprobare şi validare socială. Conform cercetătorilor, în spatele postărilor în care apar dovezi ale fericirii cuplurilor stau ascunse semne care pot dezvălui trăirile partenerilor, scrie businessinsider.com.

Începi să te simţi mai mulţumit de viaţa ta prin simplul fapt că ceilalţi te văd într-un mod diferit

Cu alte cuvinte, dacă nu suntem mulţumiţi de anumite aspecte ale vieţii noastre căutăm acel sentiment în altă parte. Cel mai frecvent, fericirea apare în momentul în care ne gândim că alţi oameni percep situaţia într-un mod pozitiv. Dacă ne putem convinge că alţi oameni cred că avem o relaţie fericită, subconştientul nostru tinde să creadă ceea ce arătăm celor din jur, apropiindu-ne de o mulţumire artificială.

Atunci când eşti fericit cu relaţia ta eşti mai prezent în viaţa reală decât pe reţelele sociale

Atunci când eşti fericit nu îţi pierzi timpul postând fotografii pe reţelele sociale. Nu înseamnă că cine face asta este o persoană nefericită, dar dacă te simţi bine în mediul tău, de ce ţi-ai pierde timpul pe internet?

Cuplurile care îşi ţin sentimentele şi neînţelegerile departe de reţelele sociale au o relaţie mai sănătoasă

Nicio problemă de cuplu nu şi-a găsit rezolvarea pe reţelele sociale. Aşa că, nu ceda tentaţiei de „a-ţi spăla rufele“ în public. Indiferent de context, discuţiile intime trebuie să rămână doar între voi.

Partenerii cu adevărat fericiţi nu-şi caută validarea pe internet

Cu alte cuvine, oamenii care sunt cu adevărat fericiţi nu simt nevoia să arate acest lucru pe internet.  Bucuria partenerilor este sentimentul de a fi împreună şi nu constă în postări care să demonstreze altora că sunt un cuplu fericit.

Partenerii fericiţi nu au nimic de dovedit altora

Partenerii fericiţi nu se folosesc unul de celălalt pentru a demonstra lumii că sunt împliniţi, adoraţi şi iubiţi. Sunt împreună pentru că vor să fie, nu pentru a arăta celor din jur ceva.

Studiile au arătat că persoanele care folosesc mai puţin social media sunt mai fericite

Conform cercetătorilor, oamenii care renunţă la folosirea reţelelor sociale pentru o săptămână, sunt semnificativ mai fericiţi. Depresia este legată de utilizarea excesivă a social media din cauza comparaţiei sociale. Utilizarea intensă a acestor canale de comunicare este, de asemenea, asociată cu deteriorarea sănătăţii mintale. Deci, nu e de mirare că poate afecta inclusiv relaţiile interpersonale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite