Topul alimentelor care îţi păstrează corpul hidratat în zilele de vară

0
0
Topul alimentelor hidratante. FOTO zoom.me
Topul alimentelor hidratante. FOTO zoom.me

Dacă nu reuşiţi să beţi zilnic cantitatea necesară de apă, puteţi ajuta la hidratarea organismului prin consumul de alimente bogate în lichide. Acestea aduc un aport semnificativ de apă, ajutând la detoxifiere şi în lupta împotriva îmbătrânirii.

Hidratarea trebuie să fie cuvântul de ordine în zilele de vară. Când spunem hidratare nu ne limităm doar la consumul de apă, ci şi la o dietă formată din alimente bogate în vitamine, minerale şi, bineînţeles, apă, scrie delish.com

Topul alimentelor hidratante:

Pepene

Nu este de mirare că o bucată de pepene poate fi atât de răcoritoare - este alcătuită din aproximativ 93% apă. Acest aliment poate fi o gustare ideală pentru zilele petrecute pe plajă sau în parc. Pepenele poate fi consumat ca atare sau într-un cocktail, pentru a ajuta la contracararea efectelor deshidratante ale alcoolului.

Căpşuni

Pot fi servite ca desert, contribuind la aportul necesar de apă de care organismul are nevoie. Căpşunile au un nivel mai ridicat de apă în comparaţie cu zmeura, afinele sau murele. În plus, conţin potasiu, ajutând astfel la păstrarea nivelului de hidratare a organismului.

Castraveţi

Servirea unei salate din felii de castravete este o modalitate uşoară de a introduce acest aliment în dieta de vară. Pe lângă hidratare, magneziul şi potasiul din castraveţi păstrează aspectul sănătos al pielii.

Roşii

Roşiile sunt alcătuite din aproximativ 94% apă. Folosiţi-le în gustări, în salate sau adăugaţi-le în diferite preparate.

Baby Carrots

Aceste legume simpatice conţin mai multă apă decât morcovii de dimensiuni mari, aşa că păstrează o pungă la îndemână. Sunt perfecţi pentru prânzuri, chiar şi pentru copii, fiind foarte buni în combinaţie cu un humus.

Salată verde

Verdeţurile precum spanacul sau varza kale sunt pline de nutrienţi, însă salata Iceberg ocupă primul loc în top atunci când vine vorba de conţinutul de apă.

Lapte degresat

În loc să consumaţi băuturi cu un conţinut crescut de zahăr, optaţi pentru un pahar de lapte atunci când vreţi să vă potoliţi setea. Laptele poate conţine între 85% şi 95% apă, iar restul este o combinaţie de proteine, grăsimi şi alţi nutrienţi care ajută corpul să se hidrateze.

Iaurt

Începeţi hidratarea încă de la micul dejun cu o porţie de iaurt. Acesta conţine în jur de 85% apă. Iaurturile bogate în grăsimi sunt cea mai bună opţiune. 

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite