Zonga, la primele şapte luni: ce au ascultat românii pe cel mai de succes serviciu de muzică online din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zonga, serviciul de muzică online, a împlinit şapte luni de existenţă. Creatorii Zonga au decis să marcheze momentul cu o aplicaţie nouă pentru Android şi o infografie interesantă despre parcursul de până acum. Ştii cine este cel mai popular cântăreţ român?

Zonga este o platformă similară Pandora sau mai noii iTunes Radio. Ai la dispoziţie muzică deja cumpărată de către compania care conduce Zonga şi o poţi asculta contra cost lunar, direct pe mobil (iOS sau Android) sau pe PC prin intermediul site-ului. Zonga a fost lansat în toamna anului trecut, iar Vodafone are un parteneriat cu acest serviciu: nu contorizează traficul de date consumat pentru streaming.

Ce s-a întâmplat în 7 luni de Zonga? Sunt, în prezent, 19 milioane de melodii disponibile pentru melomani, iar 2.500 de piese noi sunt adăugate zilnic. În fiecare lună sunt ascultate 1.000.000 de melodii. Surprinzător sau nu, predomină streaming-ul prin intermediul unui PC: doar 44% din utilizatori preferă să asculte de pe telefon, iar din acest procent, cei mai mulţi sunt utilizatori de Android (66%). 

În infografia de mai jos sunt disponibile câteva informaţii cu privire la popularitatea celor prezenţi în Zonga. Spre exemplu, cel mai ascultat gen este Pop, urmat de Rock, iar artistul internaţional preferat este Lana del Rey, dar Pink! câştigă şefia în ceea ce priveşte cea mai „heavy rotation“ piesă. Cât despre România, Ştefan Stan este cântăreţul preferat de utilizatori.

Noutăţi în noua aplicaţie de Android: design nou; player vizibil tot timpul în partea de jos a ecranului; secţiunea Recomandări personalizate te ajută să descoperi muzică nouă pe baza activităţii şi ascultărilor tale anterioare; secţiune nouă de Radio cu opţiune „Smart Radio“. Aplicaţia este disponibilă în Play Store.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Infografie Zonga (click pentru mărire, dacă e cazul)

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite