YouTube plănuieşte un serviciu online de muzică şi ascultarea va fi gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
YouTube vrea să intre şi pe piaţa de streaming audio. FOTO Adevărul
YouTube vrea să intre şi pe piaţa de streaming audio. FOTO Adevărul

Google ia în calcul intrarea pe o nouă piaţă, cea a streamingului de muzică. Zvonul a apărut luna trecută, dar acum se pare că YouTube va fi serviciul care va prelua noile sarcini, iar ascultarea se va face gratuit, cu costul ascultării unor reclame.

YouTube este una dintre cele mai folosite şi cunoscute surse de videoclipuri online, iar în curând ar putea deveni acelaşi lucru şi pentru muzică, scrie Venture Beat. Sunt oameni care preferă doar să asculte fundalul sonor al videoclipurilor, nu neapărat să le vadă, astfel că serviciul de streaming pentru muzică ar fi un pas firesc.

serviciul pentru muzică. Utilizatorii vor putea asculta gratuit, dar înainte de a începe o melodie vor trebui să asculte şi un mesaj publicitar. Este aceeaşi metodă implementată deja pe YouTube pentru videoclipuri. Pentru cei care nu preferă reclamele, va exista şi o metodă de abonare. Când va veni însă acest serviciu este incert.

Play Music, serviciu pe care Google deja l-a lansat şi care se ocupă de muzică, va continua să funcţioneze ca un serviciu prin care cumperi melodii şi le stochezi, dar un YouTube al muzicii va fi dedicat doar ascultării pieselor. Eventual vor fi încărcate chiar de utilizatori, dar Google, informează Fortune, discută şi cu marile case de discuri pentru a-şi asigura o bază de date cât mai mare la început. 

„Nu comentăm zvonurile, dar sunt câţiva creatori de conţinut care ar putea beneficia de pe urma unui astfel de serviciu, astfel că urmează să vedem cum putem dezvolta această ramură“, a declarat un purtător de cuvânt al YouTube. În România, un serviciu similar este Zonga, iar în SUA sunt Spotify şi Pandora, două dintre cele mai cunoscute.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite