Yahoo dezvăluie că, odată cu furtul de date din 2013, toate cele trei miliarde de conturi au fost sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi utilizatorii care au avut un cont de Yahoo în luna august 2013 mai mult ca sigur au fost afectaţi de scurgerea de date, dezvăluie Verizon, compania-mamă a Yahoo.

Potrivit ultimelor dezvăluiri, numărul de e-mailuri compromise în atacul hackerilor din 2013 s-a triplat de la cifra iniţială pe care o anunţa compania anul trecut. Atunci, Yahoo spunea că hackerii au furat date asociate unui miliard de conturi de utilizatori. Totuşi, în urma declaraţiilor de la Verizon, numărul a crescut la trei miliarde, relatează npr.

În ciuda faptului că atacul a fost mult mai grav decât se credea, compania spune că făcut deja toţi paşii necesari pentru a-şi proteja utilizatorii, încă anul trecut când a descoperit pentru prima oară scurgerea de date.

Potrivit gigantului, printre informaţiile furate de hackeri în 2013 se regăsesc nume, adrese de e-mail, numere de telefon, date de naştere, parole trunchiate şi, în unele cazuri, întrebări de securitate criptate sau necriptate şi răspunsuri. Yahoo, cunoscut acum drept Oath, subliniază că la finalul lui 2016 a forţat toţi utilizatorii să-şi schimbe parola dacă conturile respective aveau parole dinainte de 2013. Totodată, a invalidat vechile întrebări şi răspunsuri de securitate.

Potrivit investigaţiilor companiei de atunci, datele de plată ale cardurilor şi informaţiile privind conturi bancare nu au fost stocate în sistemul considerat a fi afectat.

Purtătorul de cuvânt al Oath, Charles Stewart, nu a elaborat asupra modului în care au obţinut datele, însă a precizat că echipa de securitate a companiei a realizat o nouă investigaţie în urma unor noi informaţii, care s-a încheiat săptămâna trecută.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite