Yahoo a confirmat tranzacţia anului: 1,1 miliarde de dolari pentru Tumblr. Un nou miliardar la 26 de ani în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
yahoo tumblr

Yahoo a confirmat astăzi că a cumpărat reţeaua socială de blogging Tumblr, pentru suma totală de 1,1 miliarde de dolari în cash.

Achiziţia va consuma deodată o cincime din totalul banilor pe care-i deţine Yahoo, şi anume 5,4 miliarde de dolari în cash.

Este cea mai mare mişcare pe care a făcut-o Marissa Mayer de când a venit în iulie anul trecut la conducerea companiei.

Serviciul de blogging social ar urma să funcţioneze în continuare independent. Tumblr a fost fondat în 2007 de David Karp, în vârstă de 26 de ani. Cel mai probabil, el va rămâne la conducerea reţelei în continuare.

Potrivit AllThingsD, site-ul care a anunţat pentru prima oară intenţiile Yahoo de a cumpăra Tumblr pentru o sumă exorbitantă, Karp va rămâne la Yahoo pentru încă cel puţin patru ani şi va avea o funcţie de conducere la Tumblr, asemănător cu situaţia lui Kevin Systrom, CEO Instagram, după cumpărarea reţelei sociale de către Facebook.

Tumblr ar fi foarte important pentru Yahoo deoarece are o plajă de utilizatori tineri, cool, iar reţeaua este pe val. De asemenea, se integrează bine în ceea ce doreşte Marissa Mayer pentru Yahoo pe viitor, transformarea unei companii îmbătrânite şi rămase în urmă într-una de top în epoca reţelelor sociale. Tumblr mai are şi o prezenţă mobilă foarte bun, iar Yahoo suferă de pe urma faptului că nu este un serviciu foarte popular pe dispozitivele mobile.

Revenim cu amănunte.....

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite