Xiaomi lansează primul său telefon în România, Redmi Note 8 Pro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Redmi Note 8 Pro este primul smartphone cu cameră foto de 64MP disponibil în România, iar Xiaomi vrea să intre în forţă pe piaţa românească, oferindu-l la un preţ atractiv.

Într-un eveniment organizat astăzi în Capitală, reprezentanţii Xiaomi şi-au anunţat oficial sosirea pe piaţa românească, prin lansarea lui Redmi Note 8 Pro, un telefon din gama mid-range, care beneficiază de un ansamblu din patru camere, sistem de răcire cu lichid (LiquidCool) şi o baterie impresionantă, de 4500mAh.

Funcţia principală a prezentării noului telefon a fost camera de 64MP, disponibilă pentru prima oară în România pe un smartphone. Ansamblul de cameră mai cuprinde însă şi un senzor ultra-wide de 8MP, o cameră macro de 2MP şi un senzor de adâncime de 2MP. Telefonul are şi o cameră frontală de 20MP.

Imagine indisponibilă

Display protejat de Gorilla Glass 5 şi 6GB de RAM

Display-ul telefonului este acoperit cu un Corning Gorilla Glass 5, atât pe faţă, cât şi pe spate, iar standardul de rezistenţă este IP52 (protecţie anti-stropire). Display-ul este mare, de 6,53 de inci, şi are calitate FHD+, cu un senzor de amprentă plasat pe spate, şi o raţie screen-to-body de 91,4%. Pentru prima oară, un telefon din seria Redmi Note are şi certificare TUV Rheinland, care măsoară protecţia împotriva luminii albastre şi reduce probabilitatea oboselii vizuale.

La interior, Redmi Note 8 Pro vine cu un procesor cu 6GB de RAM, MediaTek Helio G90T, cu 8 nuclee şi viteze de până la 2,05 GHz. Procesul grafic este Mali-G76, realizat pe arhitectură ARM, cu o frecvenţă maximă de 800MHz. Pentru a facilita utilizarea în timpul jocurilor, telefonul este echipa şi cu tehnologie LiquidCool, care opreşte supraîncălzirea acestuia.

Autonomie excelentă la un preţ redus

La capitolul încărcare, bateria de 4500mAh beneficiază de fast-charge de 18W, pe un USB-C. Redmi Note 8 Pro are şi jack de căşti de 3,5mm şi este primul telefon din seria Redmi Note care vine cu NFC.

Principalul atu al celor de la Xiaomi în pieţele în care s-au lansat până acum a fost preţul, de fiecare dată mult mai redus faţă de cel al concurenţei. Se pare că aceeaşi tactică va fi utilizată şi în România, deoarece Redmi Note 8 Pro se va lansa în cadrul unei vânzări flash, la eMAG şi în Mi Store Bucureşti, pe 16 octombrie. Vor fi disponibile 700 de dispozitive, la un preţ special de 1099 de lei (eMAG, 6GB RAM + 64GB de stocare) şi 1199 de lei (Mi Store, 6GB RAM + 128GB stocare).

Redmi Note 8 Pro va fi comercializat apoi din 21 octombrie în Mi Store Bucureşti şi online pe eMAG, Altex, Flanco şi PC Garage. Telefonul va fi disponibil şi în oferta operatorului de telefonie mobilă Digi. Telefonul va fi disponibil în trei versiuni de culoare, gri (Mineral Gray), verde (Forest Green) şi alb (Pearl White). Noi am primit ultima versiune şi vom reveni cu impresii asupra sa în zilele următoare.

Imagine indisponibilă
Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite