Xiaomi deschide o companie de cercetare şi dezvoltare în Finlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hermia
Technology Park în Hervanta, Tampere. FOTO suomimobiili.fi
Hermia Technology Park în Hervanta, Tampere. FOTO suomimobiili.fi

Xiaomi a înregistrat recent o companie de cercetare şi dezvoltare în Tampere, Finlanda. Compania este înregistrată oficial ca Xiaomi Finland Oy şi se va concentra pe dezvoltarea tehnologiilor pentru camere foto, după cum notează SuomiMobile.

Xiaomi este unul dintre cei mai mari şi mai tineri producători de smartphone-uri din lume. Înfiinţată în China în 2010, Xiaomi a devenit cea de-a patra companie mondială de smartphone-uri, cu peste 16.000 de angajaţi.

Compania are sediul în Tampere la adresa Hermiankatu 6-8 H. Conform documentelor oficiale, data înfiinţării companiei este 20 mai 2019. Documentele arată, de asemenea, că numărul de acţiuni al Xiaomi Finland Oy este de 2.000.000, iar preţul a unei acţiuni este de un euro. Toate acţiunile societăţii sunt înregistrate la Xiaomi Technology Netherlands BV, o societate înregistrată în Olanda.

Jomio Nikkanen, director al Xiaomi Finland, a declarant pentru SuomiMobile că ” la început compania se va ocupa de dezvoltarea de produse pentru camere”.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite