Xiaomi a prezentat CyberDog, un robot patruped experimental

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robotul CyberDog al Xiaomi.
Robotul CyberDog al Xiaomi.

Xiaomi a prezentat astăzi, 10 august, un robot patruped numit CyberDog, un aparat experimental, open-source care poate fi folosit de dezvoltatori pentru crearea de aplicaţii.

CyberDog seamănă cu o versiune a lui Spot, creat de Boston Dynamics, şi este considerat o dovadă a talentului ingineresc al Xiaomi.

Nu este clar ce intenţionează Xiaomi pentru CyberDog. Într-un comunicat de presă, compania a subliniat natura open-source a designului maşinii şi că va lansa doar 1.000 de unităţi iniţial pentru „fanii Xiaomi, ingineri şi pasionaţii de roboţi”.

Compania speră că aceşti primi utilizatori vor „propulsa dezvoltarea şi potenţialul roboţilor patrupezi”. 

Primele 1.000 de unităţi vor costa doar 9.999 de yuani, aproximativ 1.540 de dolari, dar nu este clar dacă acest preţ va fi acelaşi pentru versiunile viitoare.

Xiaomi spune că CyberDog cântăreşte 3 kg şi este suficient de agil pentru a face sărituri pe spate (backflips). CyberDog utilizează platforma AI Netsia Jetson Xavier şi este echipat cu o serie de camere şi senzori.

Acestea includ senzori tactili, un modul GPS, un obiectiv ultrawide şi camera RealSense D450 de la Intel pentru detectarea adâncimii. Aceste componente permit robotului să navigheze semi-autonom.

Robotul CyberDog al Xiaomi

CyberDog are, de asemenea, trei porturi USB-C şi un port HDMI. Compania sugerează că pot fi adăugaţi senzori lidar, camerele panoramice şi lumini de căutare.

La începutul acestui an, firma chineză de robotică Unitree a lansat un robotbot patruped care costă doar 2.700 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite