VIDEO Imagini de colecţie, pierdute timp de mai bine de 20 de ani: Steve Wozniak vorbeşte despre cum au pornit Apple ştiind că vor pierde bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Wozniak în timpul conferinţei din 1984
Steve Wozniak în timpul conferinţei din 1984

Un utilizator al site-ului YouTube a postat mai multe video-uri în care unul dintre fondatorii Apple, Steve Wozniak, vorbeşte despre începuturile companiei şi spiritul anilor de început. Înregistrările sunt făcute în 1984, la Denver Apple Pi Computer Club.

Pe contul de YouTube al lui Vince Patton au fost urcate 12 video-uri din timpul discursului. Într-una din scene, Wozniak jură credinţă Apple şi logo-ului corporaţiei, în ton ironic, scrie TechCrunch.

Înregistrările au fost găsite de Patton în momentul în care se uita prin casetele VHS are tatălui său. El a dat peste acest discurs al lui Woz de la Denver Apple Pi Computer Club, de la şcoala Colorado School of Mines. Data exactă a înregistrării este 4 octombrie 1984.

Iată mai jos lista celor mai interesante.

Wozniak despre memoria computerelor

De ce a avut Apple un avantaj asupra Commodore şi Radio Shack? Pentru că a construit calculatoarele cu gândul de a avea memorie extensivilă, deoarece ştiau că vor avea nevoie de mai mult de 8KB de memorie.

Despre dezvoltarea floppy disk-ului

Wozniak era mândru să dezvolte discuri care era operat de cinci cipuri, nu de standardul industriei din acel moment, care era de 50 de cipuri.

Despre distribuirea informaţiei

Wozniak vorbea de atunci despre cultura hackerului, cea în care "informaţia ar trebui să fie împărtăşită". "Faceţi informaţia, codul, listele, schemele foarte publice. Acesta este modul în etica hackerului".

Despre Hewlett Packard

Wozniak povestea că s-a dus la cei de la HP şi le-a propus să le facă un calculator de 800 de dolari. HP a refuzat această idee şi altele şi i-au permis să-şi vândă computerul Apple I.

Despre mândria de a lucra la Apple I

Wozniak era mândru de faptul că Apple I avea o memorie 4KB RAM.

Despre farsele pe care le făcea

Wozniak era cunoscut ca unul dintre marii pranksteri ai Silicon Valley-ului, acei tineri ingineri care ştiau să se folosească de cunoştinţele lor pentru a face, de exemplu, un Blue Box, adică o cutie cu care puteau primi semnal pentru telefonie internaţională gratuită. El a povestit în discurs despre cum bruia televizoarele în dormitorul din cămin şi în tot campusul în timpul cursurilor de la Universitatea din Colorado.>

Despre cum erau conştienţi că vor pierde bani la început

Atât Steve Jobs, cât şi Steve Wozniak, erau conştienţi că vor pierde bani în momentul în care vor lansa primul computer. Pentru a ajunge la echilibru, ei trebuiau să vândă 50 de plăci de circuite. "Da, vom pierde bani, dar vom avea o companie", i-a spus atunci Steve Jobs. Woz a considerat că acel lucru reprezintă o motivaţie destul de bună pentru a merge mai departe.

Mai multe video-uri de la conferinţă puteţi vedea accesând acest link.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite