VIDEO IllumiRoom, dispozitivul care te teleportează în jocurile video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
illumiroom

Microsoft ne oferă mai multe detalii despre invenţia care va schimba gamingul pentru totdeauna. IllumiRoom se va conecta la consolele Xbox şi va transforma întreaga sufragerie într-un ecran, potrivit The Verge.

Conceptul Illumiroom a fost prezentat pentru prima dată la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show din Las Vegas. Acum Microsoft ne oferă un clip video de cinci minute în care tehnologia este demonstrată.  „IllumiRoom prevede o consolă de jocuri cu un proiector ce trebuie aşezat pe măsuţă şi care învăluie cu lumina lui spaţiul din jurul televizorului“, se arată la începutul clipului de prezentare.

Compania a fost destul de tăcută în privinţa noii generaţii a consolei Xbox dar şi în privinţa IllumiRoom. Cei de la The Verge au discutat cu Eric Rudder, directorul de strategie pentru tehnologie al Microsoft, despre acest proiector şi au aflat cum funcţionează. 

Prototipul se foloseşte de o cameră Kinect şi de un proiector pentru a afişa imagini pe pereţi. Kinect surprinde culorile şi geometria camerei. În tot acest timp proiectorul acoperă suprafeţele din jurul televizorului cu lumină. Cei de la Microsoft susţin că sistemul IllumiRoom se calibrează automat şi este construit astfel încât să funcţioneze în orice cameră.  Cel mai impresionant lucru la IllumiRoom este faptul că nu are nevoie de suprafeţe plane pentru a proiecta imaginile.

Există câteva moduri în care dispozitivul poate îmbunătăţi experienţa multimedia a utilizatorilor. De exemplu, în jocuri, persoanele vor putea vedea mai multe informaţii sau efectele speciale vor fi evidenţiate într-un mod specatculos.

De asemenea, IllumiRoom poate modifica culorile camerei: poate face totul alb-negru sau poate suprasatura împrejurimile pentru a crea senzaţia de animaţie. Dispozitivul poate să creeze iluzia că întreaga cameră se mişcă sau poate proiecta imagini care nu ţin de contextul jocului, dar care se deplasează în acelaşi ritm cu personajul.

În demonstraţia oferită de Microsoft se poate observa că dispozitivul nu este pregătit pentru comercializare însă, cel mai probabil, acesta va fi lansat fie odată cu noua consolă Xbox, fie la începutul anului viitor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite