VIDEO Gameleon, proiectul românesc care are nevoie de 31.000 de lire sterline pe Kickstarter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gameleon a strâns 26 de lire sterline în doar câteva ore, din cele 30.900 dorite.
Gameleon a strâns 26 de lire sterline în doar câteva ore, din cele 30.900 dorite.

Gameleon, o platformă web pentru crearea şi publicarea de jocuri online, creată de patru români a ajuns acum pe site-ul de crowdfunding Kickstarter, unde în 39 de zile încearcă să strângă 30.900 de lire sterline pentru dezvoltare.

Gameleon nu este un startup ca oricare startup, cu un proiect foarte simplu şi nu foarte tehnic. Poate din acest motiv nu este uşor de explicat. Gameleon este o platformă online care ne permite să ne creăm propriile jocuri online de tip multiplayer. Gameleon nu necesită cunoştinţe de programare, fiind un fel de Wordpress al realizării de jocuri.

Ce face Gameleon?

Gameleon publică jocul, dar îl şi găzduieşte. De asemenea, permite creatorilor să facă bani de pe urma creaţiilor lor. Site-ul a fost creat de patru români. Vlad Radu a fost master în “Dungeons and Dragons” timp de mai bine de patru ani şi a intrat în echipa aceasta pentru a dezvolta jocul BugTopia. Victor Popescu a fondat eMotion Concept, o companie de web development, iar acum este CEO la Gameleon. Adrian Calotescu a intrat în echipă pentru a dezvolta editorul de jocuri, iar Mihaela Epuran este artistul care este în spatele platformei.

Ei au pornit totul de la crearea BugTopia, un MMORPG în HTML5 care să poată fi jucat online. Au realizat rapid că au nevoie de foarte mult timp pentru implementare şi creaţie, mai ales că multe trebuiau codate în acel mooment. Apoi au realizat că au nevoie de un level editor. L-au dezvoltat şi în timp şi-au dat seama că au un produs separat, care a devenit astăzi Gameleon.

Gameleon rulează pe orice dispozitiv compatibil cu HTML5 şi foloseşte orice browser poate să ducă această tehnologie. Toată interfaţa se bazează pe elemente vizuale, care sunt deasupra codului de programare deja scris. Astfel, nu e nevoie decât de imaginaţie pentru a construi un RPG online, după dorinţele noastre. Hărţile sunt construite prin realizarea unor poligoane, iar obiectele sunt introduse din editor.

Mai multe detalii puteţi găsi în video-ul de mai jos:

Puteţi vedea un remake al Diablo 2 mai jos:

Proiect deja premiat

Gameleon un este o apariţie nouă în peisajul startup-urilor româneşti. La Conferinţa How to Web 2012, Gameleon a primit IXIA Innovation Award, iar la Venture Connect, tot în 2012, a primit premiul întâi. De asemenea, a câştigat şi evenimentul Startup LIve 2012. Gameleon a fost, de asemenea, primul startup românesc inclus în proiectul de accelerare de afaceri din domeniul tehnologiei, Mozilla Web FWD.

image

De ce au ajuns pe Kickstarter?

Kickstarter este o platformă de strângere de fonduri cu ajutorul publicului, aşa-numitul crowdfunding. La finalul unui număr de zile, proiectele înscrise primesc finanţarea. Cei care oferă bani primesc anumite premii, uneori simbolice, alteori mai mari.

Gameleon şi-a pus proiectul pe cea mai mare platformă de crowdfunding din lume pentru trei motive, pe care le-au enumerat în prezentarea lor:

Dezvoltare - Gameleon nu este încă terminat. Au nevoie să creeze documentaţie şi material de tutorial pentru a susţine noii utilizatori şi trebuie să se asigure că este lipsit de erori.

Hardware - Echipa are nevoie să achiziţioneze spaţiu în Cloud pentru a menţine viu editorul din Gameleon, care funcţionează online.

Oameni - Gameleon mai are nevoie de angajaţi, testeri şi programatori foarte buni care să lucreze mai departe la proiect.

Puteţi citi mai multe despre echipa Gameleon în prezentarea de pe Kickstarter, unde puteţi şi oferi bani pentru susţinerea proiectului. Detalii puteţi găsi şi pe pagina lor oficială de Facebook.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite